Beintett az Apple Paynek a Best Buy és a Walmart

Skarp 2014.09.14. 17:29 Apple, iOS, Kiemelt hírek 7 hozzászólás 1 616

applepay_kiemelt

Az Apple a héten bejelentette, hogy az októberi indulásra 220 ezer eladóhelyen használhatják majd az észak-amerikaiak a mobilfizetési rendszerét, de a lista nem foglalja magában a Walmart vagy a Best Buy boltjait, mivel egy párnapos hír szerint egyikük sem érdekelt az Apple Pay támogatásában, helyette inkább platformfüggetlen megoldásokban gondolkoznak. Nélkülük evezve az Apple Pay hajója könnyen zátonyra futhat, mint a Google Wallet.

A kedden bemutatott mobilfizetési rendszert az iPhone 6 és az Apple Watch támogatja majd és alapvetően az iPhone 6 Touch ID szenzorjára és NFC chipjére épít. A telefont az NFC-kompatibilis terminálhoz érintve kártyájukra terhelődik a fizetendő összeg. A Pay lényege nem is a hatalmas újításban, innovációban rejlik, hanem abban, hogy a készülékek hatalmas számával a retailereket is sikerülhet majd bevonzaniuk – ez az, ami az eddigi rendszereknek nem nagyon, vagy csak kevéssé sikerült. A Walmart és a Best Buy azonban ennek ellenére sem kér az egészből.

A hírek szerint a Best Buy boltjaiban az NFC-rendszerek már megvoltak, de használatukat beszüntették, mert drágák voltak és a vásárlók nem használták őket – írja a Wall Street Journal. A patinás gazdasági lap szerint az iPhone 6 NFC-chipje nem lesz elég, hogy meggondolják magukat. Helyette a CurrentC nevű, bankoktól nem függő rendszer mellett tették le voksukat. Rajtuk kívül a Target is benne van, ám ők elkötelezettek az Apple Pay támogatása mellett is – bár csak saját appjukon keresztül.

A CurrentC közvetlen összeköttetésben áll a vásárló bankjával és az okostelefonos alkalmazásán keresztül, QR-kódok segítségével dolgozza fel a tranzakciókat. További akadály lehet, hogy az NFC-vel nem rendelkező helyek számára komoly beruházást igényel egy ilyen terminál beszerzése. Az olvasók 500 dollárról indulnak és ha a boltnak több ilyenre van szüksége, a költségek hamar magasra rúghatnak. A Walmart és Best Buy kaliberű hálózatok támogatása nélkül az Apple Pay könnyen ott maradhat, ahol jelenleg tart és hosszútávon a cég következő Apple HiFi-jévé válhat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

7 hozzászólás

 1. strucc007 - 2014.09.14. 17:43

  Hát szerintem az összes ilyen, plusz invesztíciót igénylő újítás zátonyra futott megoldás. Valami olyasmi kéne, ami minden kütyüvel működik és a boltok részéről sem igényel plusz invesztíciót. Tudtommal már vannak ilyen megoldások (pl VeroPay), de mégsem azokat támogatják, ami szerintem nagy hiba!!! Az NFC-vel is lehet villogni, de minek, ha sehol sem lesz támogatva? Szerintem felesleges is.

 2. Cydie - 2014.09.14. 22:29

  Most akkor pl a PayPass-os OTP kártyában nem NFC-van? Ha igen akkor mi ez nekik, ha nem szabvány? Akárhová megyek tudok vele fizetni, csak mondom, hogy PayPassal szeretném, és ennyi. Még Spanyolban is tudtam használni… A Walmart meg a BestBuy csak indokot keres, hogy ne keljen beruháznia, mert neki ebből haszna nem lesz, aki meg eddig nála vásárolt, az az NFC hiánya miatt úgysem fog most máshol vásárolni.

 3. RBandi - 2014.09.14. 23:49

  Kár lenne ha az Apple Pay zátonyra futna. Én jó elgondolásnak tartom. Van még mit fejleszteni az biztos. Sajnos a pénzintézetek működését én soha nem fogom megérteni, pedig 6-7 évig ezen a területen dolgoztam. Volt arra is példa, hogy több ezer biztosítási szerződést betudtunk volna vinni egy biztosítóhoz, de azt mondták, hogy legyen csak pár száz. A több ezer az túl nagy macera, meg sokkal nehezebb az extra hozamokat megcsinálni stb. Amikor meg mezei üzletkötő voltam, volt amikor a cég visszatartotta a jutalékomat mert nem hoztam elég biztosítást. Ki érti ezt?

 4. Tomi - 2014.09.15. 08:23

  Hat ez gaz, kint pont ez a ket uzletlanc a legnagyobb es pont ott nem lehet majd hasznalni!
  Akkor Magyarorszagon mit varjunk!:/

 5. Joci - 2014.09.15. 09:45

  Ez az NFC szerintem még az egész világon egy döglött dolog. Majd ha minden üzlethálózat,bank úgy gondolja , hogy érdemes elkezdeni vele foglalkozni komolyan akkor fog ez az egész elkezdeni működni…. Vicces az is, higy lehúzták az applet mert az előző iphoneba nem rakták be az NFC-t… Az igazság, hogy még most sincs sok értelme….. Ez az egész egy nagy parasztvakítás, amit nagyon kevés helyen lehet kihasználni csak egyenlőre… Appletől függetlenül…. Talán most , hogy az apple is elkezdte beépíteni a készülékeibe valami elindulhat…. Bár szerintem egy döglött dolog fog maradni ez az NFC…. De ne legyen igazam

 6. Hami - 2014.09.15. 16:55

  Idövel fognak még könyörögni az apple-nak ;)

 7. Zozo72 - 2014.09.16. 17:51

  Hülyeség. NFC egy rakásbmobilban van már, nem tudom mi olyan nagy dolog ebben megint. Más kérdés, hogybők nem kérnek-kapnak érte részesedést az azokkal történő fizetéssel. A létjogosjltsága meg tényleg megkérdőjelezhető a PayPass rendszer miatt. Az egyszerűbb, nem kerúl annyiba és monil se kel hozzá csak egy arra alkalmas bankkártya. Énszerintem ez megint parasztvakítás akar lenni.

Szólj hozzá Te is!