A Wall Street elégedett – sokat várnak az Apple Paytől

Skarp 2014.09.11. 16:35 Apple, iOS, Kiemelt hírek 1 db 1 124

applepay_kiemelt

Az iPhone 6 két modelljétől rekordeladásokat várnak az ünnepi időszakban, az Apple Watch is sikervárományosnak tűnik, mert bár a vélemények alapján megosztó, a piacon még mindig a legjobb választásnak látszik. Most, hogy minden az óráról és az új iPhone-okról szól, nem árt kicsit az új szolgáltatással, az Apple Pay-jel is foglalkozni. Bár a pletykaiparnak hála nem igazán volt nagy meglepetés, az általánosságban elmondható, hogy az Apple bejelentései felértek a magas elvárásokhoz. Na de lássuk, hogy a keddiekhez mit szólnak az elemzők.

Katy Huberty, a Morgan Stanley analistája nagy reményeket fűz az Apple Payhez, mivel úgy látja, hogy kiváló eszköz lehet a cég online szolgáltatásainak profitabilitás-növelésére. Mivel olyan első körös partnereket sikerült megnyerni, mint a McDonalds, a Target vagy a Bloomingdale’s talán megvan a lehetőség, hogy világkörüli útra induljon és előbb-utóbb hozzánk is elérjen. A hírek szerint a Paypass terminálokat és a Visa hasonló PayWave megoldását is támogatja a protokoll. Huberty szerint az iPhone-ok eladásai visszafogott 11 százalékkal, de nőnek majd a 2015-ös naptári évben. Az Apple Watch számára a konszenzusnál magasabb növekedést jósol.

A Wells Fargo veteránja, Maynard Um is elégedett volt az Apple keynote-jával és ő is komoly bevételforrást vár a mobilfizetési rendszertől, bár szerinte a növekedés egyelőre meglehetősen behatárolt, tekintve, hogy a szolgáltatás csak az USA-ban lesz elérhető még egy jó ideig. Nagyon erős launchot jósol az új telefonoknak, amiben igaza lehet – az Apple soha ennyire gyorsan nem juttatta el ennyi országba ilyen gyorsan a készüléket (év végéig összesen 115-re számíthatunk, ami több mint duplája az iPhone 5S 49-ének).  Ez kritikus fontosságú lehet az erős Q4 eredmény elérése során. A Payhez hasonló szolgáltatások véleménye szerint még tovább növelhetik a felhasználók lojalitását a céghez és az ökoszisztémához.

Tien-tsin Huang, a J.P. Morgantől kellemesen csalódott az Apple Payben, ugyanis ahelyett, hogy a szokáshoz híven mindent felforgatna, inkább kollaborál a jelenlegi piaci szereplőkkel. Furcsa mód ő nem számított arra, hogy a hitelkártyák mellett a betéti kártyákat is támogatja majd a rendszer, bár ez valószínűleg csak európai fülnek szokatlan. Huang szerint új lendületet kaphat a szektor egy ekkora játékos megjelenésével, bár az eBay által birtokolt PayPal számára ez komoly fejfájást okozhat majd a jövőben.

Régi ismerősünk, a Gene Munster a Piper Jaffraytől úgy véli, az új rendszer a legfontosabb internetes szolgáltatása a cégnek az iTunes megjelenése óta és ő is kevésbé kiforrott rendszerre várt. Rövidtávon egyrészről megdobhatja az iPhone 6 eladásait, hosszútávon pedig a rendszer elterjedésével folyamatos, stabil bevételi forrást jelenthet, s komoly felhajtóerőt az AAPL részvényeknek.

Legyen igazuk!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Richárd - 2014.09.12. 17:12

    Én miattam biztos nem lesz rekord , akkor inkább a 4-et (16GB) cserélem 5s-re (32GB) kár volt egy évig várni hiába.

Szólj hozzá Te is!