Vajon elég ennyi az iPhone 6 ellen?

Skarp 2014.09.05. 15:18 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 18 hozzászólás 3 415

Mivel kevesebb, mint egy hét van hátra az új iPhone bemutatásáig, érthető, hogy a szaklapokban már szinte csak erről esik szó. Mindenki igyekszik minél kevesebbet találgatni, mert ennyivel a bemutató előtt egyre kínosabbá válik az ilyen bizonytalanság. Az iPhone 6-ról részleteket egyelőre nem tudunk, de úgy tűnik, nem csak nekünk volt kissé halovány az új Samsung telefonok és eszközök bemutatója.  A nagynevű Cantor Fitzgerald elemzője, Brian White szerint a Samsung bejelentései elmaradtak a várakozástól, elhamarkodottak és félkészek voltak. White úgy gondolja a Samsung készülékei gyenge próbálkozások voltak, hogy  elrabolják a buzzt az iPhone 6 rajtja előtt.

Az elemző szerinte a technikai specifikációk hiányosak, az esemény összecsapott volt, ráadásul a megjelenési dátumokkal és az árakkal kapcsolatos infók is zavarosak kissé, a haszontalan, gimmick-fícsörökről nem is beszélve. Az AppleInsider által megszerzett elemzés szerint: “A potenciális veszély, amit az esemény jelentett most kikerült a képből és úgy gondoljuk, hogy az Apple őszi terméklaunch-ai számára még könnyebb lett a terep – hiszen az első számú versenytárs nem tűnik különösebben felkészültnek arra, hogy veszélyeztethesse az Apple új iPhone készülékét.”

Az Apple várhatóan jövő hét elején felszáll a phablet-bandwagonra, és mindenki feszülten várja, hogy mekkorát sikerült kiharapnia az egyértelműen a Samsung által dominált szegmensből. Bár mi hajlunk arra, hogy egyetértsünk White-tal, ilyenkor sosem árt megállni egy pillanatra és emlékeztetni magunkat arra, hogy egyelőre még az Apple keynote-ját sem láttuk. Semmi nem garantálja, hogy sikerül felülmúlniuk a koreaiak eseményének színvonalát. Félreértés ne essék, nem akarunk negatívak lenni és persze mind rajongói vagyunk az Apple termékeinek, de ezúttal nem előlegezzük meg a bizalmat a cégnek.

Hogy miért? Mert ez a keddi nap nagy vizsga lesz Timnek és Tim Apple-jének is. Most – legalább részben – de kiderülhet, hogy képes-e felérni a várakozásokhoz, vagy az Apple igazi innovátorból egy közönséges techóriássá sorvadt Steve halála óta. Bár későbbi indulást jósolgatnak a nagyobb modellnek, ha hamarabb sikerül piacra dobni, mint a Note 4-et, akkor jó esélyei lehetnek az ázsiai piacokon és a piaci részesedés is előnyét láthatja ennek. Eközben az AAPL részvényei továbbra is lefelé haladnak, tegnap majdnem egy egész százalékot gyengültek, de a zuhanás lassulni látszik. A múlt hét végi 102 dolláros rekord után most picivel 98 dollár fölött adják-veszik a papírokat.

A Samsung egyelőre egyeduralkodója ennek a kategóriának, így tulajdonképpen megteheti, hogy biztonsági játékként kivár, hogy mit dob az Apple. Ebben az esetben viszont az elhamarkodott, elsietett bejelentés és a kissé felemás bemutató kizárólag azt a célt szolgálhatja, hogy a most bejelentett termékek és az esemény ne vesszenek bele a szeptember 9-i keynote utáni hangzavarba. Várjuk ki az eseményt, ne ítéljünk előre légbőlkapott pletykákból, kiszivárgott állítólagos alkatrészekből  és hasonlókból. Ismét megragadnánk az alkalmat, hogy hangsúlyozzuk, este élő közvetítésben követhetitek nálunk a bejelentéseket. Le ne maradjatok!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

18 hozzászólás

 1. Tomi - 2014.09.05. 15:44

  En is ugyan igy vagyok vele mar nem erdemes talalgatni,azt a par napot mar kilehet,kikell birni pletykak nelkul.:)

 2. Zozo72 - 2014.09.05. 21:43

  Én nem emlékszem, hogy a Samsung bejelentései elhamarkodottak lettek volna. De arra se, hogy az esemény összecsapott lett volna, ahol a Galaxy S5-t bejelentették. Technikailag mondjon bárki bármit, szerintem az S5 jelenleg magasan az iPhone 5s felett áll, ráadásul jobban is néz ki. Úgyhogy az Apple-nek alaposan ki kell tennie magáért, ha ezen változtatni szeretne. Jó lenne, ha sikerülne, mert az iPhone 5-tel nem tettek ki magukért túlságosan. Kíváncsi leszek milyen lesz a 6-os.

  • Skarp - 2014.09.05. 23:06

   a Note 4-es eseményről volt szó. az pedig, hogy kinek mi tetszik jobban az ízlés kérdése, arról meg nem illik vitázni, de ha valamiben, dizájnban szerintem labdába se rúg az S5 a jelenlegi iPhone mellett. de hát kinek a pap, kinek a papné. :)

 3. csaba - 2014.09.05. 23:35

  Nem szeretnék negatív lenni,de én már nem bízom az apple ben.
  Nagyon szerettem,de régen alúl maradt már sok gyártóhoz képest.
  Mindíg megvettem megjelenés után,bíztam benne hogy na most!de semmi…4s óta nem kapok semmi pluszt .
  Most még note 3 at használok,de van egy olyan érzésem hogy note 4 lesz az utód,mivel az iphone 6 semmi pluszt nem fog adni a megnövelt méreten kívűl.

 4. Zozo72 - 2014.09.06. 09:32

  Egyetértek csaba-val.
  Skarp: A cikkben nem szerepel melyik Samsung által bemutatott készülékről, ill. eseményről van szó. Mivel az elején iPhone 6-ról van szó, így joggal következtettem arra, hogy az azonos kategóriájú Samsung ellenlábasának, vagyis az S5 bemutató eseményéről lehet szó. Ha nem, akkor ezt pontosítani illett volna szerintem. A szépség, a küllem egyáltalán nem izlés kérdése. Persze lehetnek különbségek a véleményekben apróságokat illetően, ám vannak általánosan elfogadott értékek, én pedig ezekre utaltam. Labdába se rúg az iPhone mellett az S5? Nekem van mindkettő, úgyhogy első kézből tudok erről nyilatkozni azt gondolom. Jobb a felbontása, vízálló, bármire lehet vele bt.-on adatokat küldeni, jobb a notesza, jobb a naptára, be lehet rajta állítani mp3-t csengőhangnak, képes a telefonálások automatikus hangrögzítésére, de ezek csak a legjelentősebbek számomra, meg lehetne sorolni. Sajnos az előttem szólóval egyetértésben gyanítom, hogy ezeken az iPhone az új modellel se fog túllépni. Bár tévednék ebben. Kíváncsi leszek.

  • Tomi - 2014.09.06. 09:43

   Nekem meg a felsoroltakon kivul egy valami hianyzik nagyon,az pedig a lezer hogy lehesen a telot taviranyitokent hasznalni.Nem ertem hogy az i5s be miert nem kerult bele,szerintem ezekkel a kiegeszitokkel tobb lesz a telefon,semmi hatranyt nem latok benne!

 5. Zozo72 - 2014.09.06. 10:00

  Alkalmazás segítségével smart TV-t lehet irányítani szinte bármelyik új okostelefonnal. Nekem az LG TV-hez le lehetett tölteni a Store-ból egy LG TV Remote nevű kis alkalmazást, amivel simán tudom irányítani a smart TV-met akár iPhone-ról, vagy akár a Samsung-ról is.

  • Tomi - 2014.09.06. 10:36

   Nem csak tv re ertettem,videolejatszora,klimara.stb.Ez a lezer pont azert lett kitalava hogy ne keljen 100 taviranyitot hasznalni!

   • Zozo72 - 2014.09.06. 13:15

    Hát a klíma az OK, de videolejátszó? Használ még valaki olyant? :-) Mondjuk konkrétan ez nekem nem hiányzik. Viszont az piszkosul zavar, hogy a naptárban nem látom havi nézetben melyik napra mit írtam be, csak akkor, ha belenézek mindegyikbe külön-külön. Az meg, hogy bt.-on csak egy másik iPhone-ra lehet adatot küldeni kifejezetten szemétség kategória szerintem, ahogyan az is, hogy nem lehet mp3-t csengőhangnak beállítani. Ha alapból nem akarják, hogy telefonbeszélgetést tudjon rögzíteni semmi gond, csak akkor legalább biztosítsák, hogy le lehessen tölteni ehez megfelelő ingyenes alkalmazást. Arról már nem is beszélve, hogy a saját navigációs szoftverük egy vicc. Ha normálisat szeretne az ember, akkor le kell töltenie a Google Maps-et. Még jó, hogy legalább azt engedélyezik. Remélhetőleg így is marad.
    A lényeg az, hogy érdeklődéssel várom milyen lesz az új iPhone, de tartok tőle, hogy nem lesz változás a fent említett problémakörökben, pedig szinte semmibe se kerülne nekik, legfeljebb szemléletváltásba.

 6. Robit - 2014.09.06. 12:23

  Vagy például az iPhone -nal az iPad -ot .

 7. Pötyi - 2014.09.07. 12:42

  Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a lassan két éves i4s-em még soha nem volt szervizbe! De a s5 samsunggal rengeteg probléma van! Úgyhogy mit érsz a teloddal ha folyamatosan a szervizbe van? Fasza androidosok!!

 8. Hificharles - 2014.09.07. 12:56

  Teljesen egyetértek Zozo72-vel, még akkor is, ha ortodox iphone-os vagyok. Sajnos idegesítően sok “feature” hiányzik, vagy nem támogatott a jelenlegi iOS-ban az androidhoz képest, és akkor a hardware relatív gyengeségéről még nem is beszéltem (pl. lassú processzor, vagy az AMOLED kijelző hiánya.) Ezekkel sajnos minden iphone-osnak együtt kell tudni élni, kárpótlást talán csak a stabilabb üzemelés nyújthat.

 9. Bakker - 2014.09.07. 20:50

  Hificharles te egy vicc vagy.Jelenleg az 5s a7-es processzora a leggyorsabb…és Pöyivel értek egyet,ugyanis az iPhone-t évek után sem kellett(5s van most,de még a 2-es is gond nélkül működik!)A samsungot meg kb. havonta 2x kellett szervízbe vinni,és az iPhone dizájnja 100 000x jobb.Nem trollkodni szeretnék,de az Apple felsőbbrendűsége porrá verte a samsungot rögtön amint a köztudatba robbant.

 10. Alesszia - 2014.09.07. 23:38

  Vitatkozhattok nyugodtan majdnem 2 éves a i4S-em sosem volt baja nincs is előtte androidom volt és be kell látni az android egy szar sose fog felérni az almához legalább is nekem többet nem lesz, mert utálom akinek még nem volt iPhone-ja csak az szarozza akiknek nincs akiknek meg azokkal továbbra is tartsunk össze! Puszi :)

 11. lonsdale666 - 2014.09.08. 10:21

  Az egész vita egy vicc.Mindenki azt vegye ami tetszik,ennyi.Én használom az 5s-t,de van samsung note és s5 is.Mind jó,semmi baj nincs velük és sajnos tényleg az iPhone alul marad featurok és hardwer tekintetében.És nem az a7 a leggyorsabb proci….

 12. peetip - 2014.09.08. 13:47

  Iphone 3gs-t cseréltem le Androidos HTC-re. Alig várom, hogy visszatérjek az Iphone-ra. Az op-rendszer a kezelés, főleg a mechanikus gomb (az androidoknál az érintős házikó meg vissza gombok, állandóan maguktól nyomódnak be, zsebben vagy ha véletlen hozzáérsz kezelés közben, pffej soha többé, … ) mindenben sokkal jobb volt az Iphone. És a sebesség, ami nekem a lényeg még.
  Ami elszomorít csak, (ha tényleg így lesz holnap), a méret. Szerintem ez lesz a legnagyobb öngól. A lényege volt az iphone-nak eddig a kis méret, a kezelhető kézbe vehető tulajdonság. Ha 4,7″ lesz a pici, akkor nekem nem marad más, az 5s, áreséséből fogok sajnos csak hasznot húzni.

 13. Hificharles - 2014.09.08. 20:50

  Kedves Bakker, úgy tűnik, eléggé tájékozatlan vagy a témában. Az Általad leggyorsabbank tartott 5s 1,3 GHz-es és kétmagos. Ezt sok Androidos “teló” túlszárnyalja, de konkrétan a Samsung S5 elég durván, mivel 2,5 GHz-es és 4 magos. Bakker! :)
  A többiek véleményével továbbra is egyetértek, az iPhone legnagyobb erénye a letisztult forma mellett a megbízhatóság.

 14. peterzone - 2014.09.14. 22:13

  Pötyinek üzenem, hogy a haverom i5 -je két havonta töltött 3 hetet a szervizbe amíg 1 és 1/2 év után kicserélték egy újra…..Apple sem tökéletes!

Szólj hozzá Te is!