Itt az új diverzitási jelentés – Cook nagyon elégedetlen

Skarp 2014.08.13. 14:06 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 341

A dolgozók etnikai és nemi eloszlását firtató riport alapján lesújtóak az arányok, az észak-amerikai alkalmazottak nagy része fehér vagy ázsiai férfi, nagyjából megfelelve a Szilícium-völgy átlagának – pedig Cupertinotól mindenki többet várna el. Globálisan némileg jobbak az eredmények: a dolgozók 30 százaléka nő, ami megfelel a Google és Yahoo adatainak, de még mindig lenne hova fejlődni Az USA-beli dolgozók 55 százaléka fehér, 15 százaléka ázsiai, 11 százaléka hispánó, 7 százaléka pedig fekete.

Bár ez utóbbi két rassz aránya magasabb mint a többi völgybeli óriásnál, de az Apple esetében a boltokban dolgozókat is beleszámoljak, így a jobb adat ennek köszönhető. A jelentést kísérő levelében Tim is egyértelműen fogalmazott: “Mindenek előtt hadd mondjam el: vezérigazgatóként nem vagyok elégedett a számokkal. Nem újdonság a jelenség nekünk és hosszú ideje keményen dolgozunk, hogy javítsunk rajtuk. Haladunk, és ugyanannyira elkötelezettek vagyunk a diverzitás javítása, mint a termékeink fejlesztése felé.”

Az Apple a többi nagy céget követve adta ki saját jelentését, komoly diskurzust kavarva a technológiai szektor faji diverzitásával és a nemi egyenlőségével kapcsolatosan. A legnagyobb fejlődést a felsővezetői szinten tapasztalhattuk az almás cégnél, hiszen két új nő is csatlakozott a legfelső elithez Angela Ahrendts és Lisa Jackson környezetvédelmi biztos személyében. A kubai-amerikai Eddy Cue is előléptetésre került, így csatlakozhatott a seniorok egyre változatosabb csapatához.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Mr. Brain - 2014.08.13. 16:11

    Szerintem ez egy iPhone/IOS/stb., s nem politikai fórum…
    Viszont sok kommentelőnek lassan már meg kellene tanulnia legalább az alapvető helyesírási szabályokat (is) …!

  2. Mr. Brain - 2014.08.15. 18:40

    Látom, töröltétek is az előttem “szólót”! :)

Szólj hozzá Te is!