Jön a BioShock iPhone-ra és iPad-re!

Skarp 2014.08.04. 18:25 Apple, iOS, Játékok, Kiemelt hírek 1 db 1 036

Bevalljuk őszintén, mostanság kissé elhanyagoltuk a játékosabb vénájú olvasóinkat. Egyrészről ezt is szeretnénk jóvátenni, másrészről ez olyan hír, ami mellett akkor sem tudnánk elmenni, ha szinte egyáltalán nem foglalkoznánk játékokkal. Bár sokaknak nem tetszik, hogy a nagy konzolos és PC-s játékfejlesztők közül sokan próbálnak páréves sikerjátékaik mobilos portjaival kis pluszprofitra szert tenni, mi úgy gondoljuk, vannak címek, amik igazán megérdemelnek egy kis másodvirágzást és amikért a kiadójuk és fejlesztőjük számára is kijár egy kis plusz bevétel.

Ilyen a 2K és a Take-Two remekműve, a hatalmas sikert arató BioShock-franchise szinte univerzális elismerést hozó első része, ami még idén nyáron érkezhet – legalábbis ezt jelentette be ma a 2K Games. Az irányítást nyilván érintőképernyő-kompatibilissé alakítják és a hírek szerint némileg visszavesznek a grafikai elemekből is. Az eredeti játék köd- és dinamikus árnyék effektjei például jó eséllyel nem fognak szerepelni az iOS-verzióban.

Ben Holschuh, a 2K Gamestől így nyilatkozott az AppleInsidernek: “A BioShock nagy durranás volt, mikor megjelent. Így, hogy egyre több és több ember rendelkezik iPad-del vagy iPhone-nal, egyre többen használják ezeket elsődleges gaming eszközként, így az igény is megnőtt a hasonló megjelenésekre.” A hasonló, mostanság érkező konzolportokhoz hasonlóan a BioShock is támogatni fogja a Made for iPhone címkével ellátott, csatlakoztatható iOS játékkontrollereket.

A BioShock-sorozat egyike a legsikeresebb FPS-brandeknek, az elsőhöz hasonlóan a másik két rész, a BioShock 2 és a BioShock: Infinite is kiválóan fogyott, a sorozatból összesen jóval több, mint 10 millió példányt adtak el. Pontos megjelenési dátumot egyelőre nem kaptunk, de a nyarat jelölték meg, úgyhogy kizárásos alapon a következő négy hét folyamán érkezhet a cím. Az árkategória viszont egészen biztosan a prémium lesz, ami 5 dollártól 30-ig bármit jelenthet – mi pedig csak remélni tudjuk, hogy inkább az alsó értékhez lesz közelebb.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. lonsdale666 - 2014.08.07. 08:41

    Ha jól portolják,megéri a 30at is.Ne felejtsük el,higy prémium AAA kategóriás játékról van szó.Nem egy no name valami 3d próbálkozás….

Szólj hozzá Te is!