Az iPhone 6 megjelenésével jöhet az Apple új mobilfizetési rendszere

HusztiD 2014.07.25. 11:23 Apple, iOS, iPhone 10 hozzászólás 1 617

Legalábbis ez derült ki a The Information legutóbbi értesülései alapján. Hónapokkal ezelőtt már szóba jött a dolog, hogy Tim és csapata fel szeretné használni a 800 milliónál is több regisztrált Apple ID tulajdonosait, hiszen nagy potenciált látnak bennük. Úgy tűnik, hogy hamarosan be is vezethetik az új szolgáltatást.

Ha igazak a hírek, akkor az almások olyan vállalatokkal tárgyalnak, mint például a PayPal vagy a Visa kártyák fejlesztőivel. Az Apple eljárása szerint kizárnák a tranzakciókból a harmadik feleket, ezáltal az eladók olcsóbban tudnák adni az adott terméket, így a vásárló is spórolna rajta egy keveset. Jogosan felmerül a kérdés, hogy mennyire biztonságos a kaliforniaiak új eljárása. Elvileg az, hiszen a tavaly debütált iPhone 5S és Touch ID biztonságosan tárolta a felhasználók ujjlenyomatait, köszönhetően az A7-es processzornak. Elvileg itt is hasonló módon járnának el, így a külső támadásoktól védve lennének az emberek személyes adataik.

Ha minden jól megy, akkor már idén ősszel bejelentheti a mobilfizetési rendszerét az Apple, amellyel az emberek akár lecserélhetik a fizikális pénztárcájukat, hiszen az eddigi szóbeszédek alapján mind digitális és fizikai dolgokat vásárolhatunk általa. Ősszel minden kiderül!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

10 hozzászólás

 1. Patrik - 2014.07.25. 11:34

  De jo lesz! :)

 2. HorvY - 2014.07.25. 12:31

  Igen dejó… utána meg kopog majd a NAV mit miből vettél … sőt látni fogják a vásárlási szokásunkat mint cikkekben mint földrajzilag…..

  Smart kártyával és shop kártyával is jó pár vagyonosodási indult már…

  Szóval IUSEREK ebben csak okosan :))

 3. LiEuTeNaNt - 2014.07.26. 03:17

  Valóban, ez okozhat bizony fejfájást, de csak annak, aki rejteget valamit a NAV elől. Mivel a készpénz a feketepiac melegágya, én támogatom az ilyen ötleteket.

 4. LALI - 2014.07.26. 13:09

  Az ötlet nem rossz, de értelme nem sok van, a legtöbben ezt nem fogják használni, mert készpénz és hitelkártya és online virtuális kártya is létezik már!

  És az emberek ezeket tartják jelenleg előnyben……

 5. Ibrick - 2014.07.26. 21:00

  A telefon mindig nálad van es nem kell kp-t es kártyákat cipelned…

 6. MacKo - 2014.07.27. 00:02

  Ahogy a kpt kiutotte a kartya (kulfoldon, foleg amiban), ugy a mobilos fizetes is konnyen kiutheti a kartyat. Nehogy aszidd, hogy a kartya a fizetes atyauristene mostmar orokre. Haladunk a korral.

  Amugy meg csak magyaroknak nem jo, akiknek az orszaguk a feketezedbol mukodik

 7. Toth Attila - 2014.07.27. 07:23

  Én is azt mondom, hogy na végre, legyen ellenőrizhető minden költésünk, hogy végre nekünk, adófizetőknek ne kelljen a hátunkon cipelnünk az adócsaló feketézőket meg a korrupciós feketepénzekből élőket.

  Az enyémet ugyan ellenőrizhetik, több mint 20 éve dolgozom, és soha nem kerestem egy fillért sem ellenőrizhetetlenül, soha ne kaptam fizetést vagy osztalékot KP-ban, és csak abból gazdálkodom. Így nincs is mitől tartanom, ha ellenőrizne a NAV.

 8. Horváth Mihály - 2014.07.27. 17:44

  Bedőltem! A Dorottya utcai üzletben akciósan kicseréltettem 4900-ért az iPhone 5 aksimat, direkt megkérdeztem, hogy ez gyári-e nem pedig vmi hamisítvány, a hölgy a pultnál rávágta, hogy “igen gyári”! Nos a 2 éves telóm igencsak használva a régi aksival estig bírta, az új aksival egész éjszakai töltés után vasárnap szinte használat nélkül délben 48%-on áll… Hétköznap egyébként szinte folyamatosan töltőn van (kocsiban) nem reklamálok, mert úgyis kiderül, hogy nem úgy van ahogy én mondom, mert egy rosszindulatú vásárló vagyok, ja meg egy hülye, aki nem ért az akkumulátorhoz, meg az iPhonokhoz…..stb, stb….. A Fogyasztóvédelemhez sem megyek mert ott egy ismerősöm magas beosztásban van, nem akarok a barátságával visszaélni……nEz Hungary!!! :-( Figyelem, óvatosan az “akciós” aksicserével!

 9. MacKo - 2014.07.28. 20:50

  Nekem ugyan ez volt anno. Azota nem bizok az idokiban es mindenkit beszelek le rola.

 10. mariak - 2014.08.22. 07:52

  Én biztos, hogy visszavinném, már csak elvből is.

Szólj hozzá Te is!