Jövőre érkezhetnek a Broadwell processzorral szerelt MacBook-ok

HusztiD 2014.07.10. 11:00 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek, Mac 0 db 283

Aki az új Broadwell chippel szerelt MacBook család egyikére várna, annak van egy rossz hírünk: leghamarabb csak jövőre jelenhetnek azok meg. Május végén az Intel vezérigazgatója elmondta, hogy még az idei év végén megjelenik az új processzorcsaládjuk, azonban a kínai VR Zone forrás szerint ez szinte esélytelen.

Az aktuális hírek alapján most júliusban vagy augusztusban kezdődhetnek meg az első Broadwell processzorok gyártása, a Core M szériának. Ezek nagyon alacsony fogyasztású és teljesítményű egységek lesznek, így olyan eszközök számára lettek kitalálva, mint a tabletek és a notebookok közötti átmenetek, ezáltal szinte esélytelen, hogy ilyen alkatrésszel szerelt MacBook Air kerüljön a piacra. Ha minden igaz, akkor ezzel a szériával az Intel még tartani tudja az idei megjelenést, viszont az erősebb processzoraikkal már nem.

A Broadwell U 2+3 kétmagos chippek egy GT3 (HD 5000 vagy Iris) grafikai egységgel jönnek jövő februárban. Elvileg ezek a processzorok esélyesek a MacBook Air illetve a 13 colos MacBook Pro modelljeibe. Ezen felül tervben van még a Broadwell H 4+3e négymagos processzora Iris Pro grafikai meghajtóval, azonban ezek leghamarabb csak 2015 júliusában kerülhetnek piacra a jelenlegi hírek szerint. Ezek a chippek kaphatnak helyet egyébként a nagyobb, Retinás MacBook Pro modelljeiben, ugyanakkor az új iMac-ek lelkét is ez hajthatja meg.

Mivel ebben a helyzetben az Apple az Inteltől függ, így kénytelenek ők is várni a dologgal. Az eddig információk alapján idén ősszel/év végén kaptunk volna egy jelentősebb frissítést, azonban a gyártónak köszönhetően ez tolódik. Ha ennek ellenére is frissítenének az almások, akkor valószínű, hogy egy pár GHz-cel erősebb Haswell processzorokat kapnának a jelenleg piacon lévő modellek, amelynek köszönhetően csak minimálisan lennének gyorsabbak a gépek.

Az Intel Broadwell processzorai egyébként 14 nanométeres csíkszélességgel érkeznek majd, amely jelentős előrelépés a Haswell mostani 22 nanométeréhez képest. Ha pedig tartani tudja az iramot a gyártó, akkor már a jövő év végére megérkezhetnek az új Skylake névre keresztelt új processzorok is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!