Az alumíniumhoz hasonlóan forradalmasíthatja a zafírt az Apple

HusztiD 2014.05.17. 16:30 Apple, Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek, Mac 8 hozzászólás 1 666

Korábban számos pletykát hallhattunk a kalifornai óriás és a GT Advanced közös kalandjáról, hiszen az eddigi hírek alapján ők fogják előállítani a zafírüveget, melyet a következő telefonok, esetlegesen az iWatch kaphat meg. Ahogyan a jelentésekből kiderült, a vállalat akár több száz millió iPhone-ra elegendő zafírt tud legyártani évente, amivel minden piaci szükségletet kielégíthetnek a jövőben.

Talán nem merész dolog kijelenteni, hogy az Apple hamarosan forradalmasítja a zafírt, hiszen ezt egyszer már eljátszotta, ám akkor az alumíniummal. A 2008-ban megjelent unibody MacBook Pro volt az első olyan laptop, amely teljes alumíniumborítást kapott, ezáltal sokkal értékállóbbá, ugyanakkor dizájnosabbá varázsolta a gépet. Érdemes megjegyezni, hogy ekkoriban még sokkal drágább volt beszerezni az anyagot a harmadik felektől, de mára már annyira népszerűek lettek, hogy valamelyest csökkent azoknak a beszerzési áruk.

A temérdeknyi pletyka és a kész tények alapján már szinte biztosak lehetünk benne, hogy az Apple belefogott a zafír bizniszbe is, hiszen szorosan együttműködnek a GT Advanced Technologies-szal. Arról viszont egyelőre nincs hír, hogy pontosan mely termékek fogják ezt megkapni, de valószínűleg mindkét iPhone 6-os modell ezzel fog érkezni, ugyanakkor azt sem kizárt, hogy a régóta emlegetett iWatch is ezzel lesz felvértezve, ha egyszer az megjelenik.

Egyelőre még drága a zafír beszerzése, de nem kizárt, hogy a történelem megismétli önmagát, így pár év múlva, már a legtöbb Apple termékben ilyen kijelzők lesznek. A kérdés az, hogy megérné-e nekik? Nyilvánvalóan igen, mert ha ezt sikeresen meglépik, akkor ők lesznek az elsők, akik a karcálló zafírt használják fel készülékeikben, innentől pedig vélhetően a legtöbb gyártó megpróbálja majd ezt a példát követni. Nem mellesleg ennek köszönhetően akár egy sokkalta felsőbb kategóriát képviselhetnek a termékek az Apple-höz híven.

Nehéz most még arról beszélni, hogy mi várható a jövőben, de nem kizárt, hogy csak a kisebb készülékek kapják meg (iPhone, iWatch) az új kijelzőt. Azt viszont végképp nem tudni, hogy egyszer megkapják-e azt a nagyobb testvéreik az iPad-ek, vagy a veteránnak számító MacBook család is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

8 hozzászólás

 1. The Count - 2014.05.18. 07:56

  Ezt a mesét !!! Akármelyik gagyi Citizen vagy Seiko órákon is ez van. A leggagyibb 15 rugó. Most tulajdonképpen azzal akarnak megetetni, hogy miért lesz a zafír üveges cucc piszok drága ? Az aluborítással ugyanezt csinálták. Egy kukta anyagából kb 100 db borítás jönne ki. Egy kukta kb 10 rugó. Tessék elosztani. Egy alufelni a leggagyibb 15-20 ezer. Meg kellene nézni mennyi jönne ki belőle. Mert ugye a külső borítás papírvékony. De ha az nézem, hogy a tubusok javarésze is az, és azok belűl lakkozva kívűl festve és szitázva vannak. A sok hülyét persze be lehet etetni ilyen marhaságokkal… Már most magyarázzák hogy miért lesz 60 ezerrel drágább…Szánalmas…

 2. Bandita - 2014.05.18. 10:09

  Ez így van! Akkora innováció hu ha! Inkább az akksira gyúrnának az égetőbb probléma mit az,hogy karcolódik-e a telefon vagy nem! Meg ettől lesz a 6-os iPhone innovatív meg azzal,hogy nagyobb lesz?? Röhej! Elösször is akku kérdés lehetne vízálló, lehessen bővítetni a memóriát! Ezek sokkal fontosabbak! Hiába Jobs már nincs:-(

 3. smschamp - 2014.05.18. 14:35

  Apple fanatikusok facebook csoportja: https://www.facebook.com/groups/1448679122039802/
  Csatlakozzatok!

 4. Norbert - 2014.05.18. 18:18

  Egyetértek.. Az Apple mindig ugy tesz, mintha valami forradalmit találtak volna fel, miközben mások már évtizedek óta használják, de a sok egysíkú idiótának simán bemeselik hogy ők találják fel a zafír üveget.

 5. Vélemény - 2014.05.19. 21:59

  Én azt hittem, hogy itt Apple fanatikusok vannak, amikor letöltöttem ezt az appot, ez helyett pedig minden második komment tök negatív, mindenkit fikázó, mindan szar, gagyi, fos….ha újítanak valamit, az szar, ha zafírt raknak a telefonra, az gagyi, mert állítólag van olyan óra, amin zafír van, olcsón….hát én megnéztem most az órákat, csak ez miatt, de amilyen zafír üveges órát kapni 30 000-ért, pl. citizenben, hát az egy nagyon de nagyon fapados óra, én nem hiszem, hogy az a zafír hibája lenne, hogy valakik rátették egy nagyon egyszerű órára, ami meg ettől drága lett… Hát, én nem tudom, de biztosan nem azért vennék zafír üveges telefont vagy órát, mert az ilyen meg olyan drága ( ha csak nem ezzel akarnám bizonygatni másoknak, hogy én milyen menő nagy ember vagyok-de ebből , úgy érzem, kinőttem, meg megközösülte már azt a tehén, amikor ezzel kell bizonygatni, hogy milyen nagyember valaki-szerintem) hanem azért, mert nem karcolódik, ami egy jóleső érzés, és ez az érzés leginkább nem függ az ártól. Azt meg, hogy majd ez miatt drágább lesz-e, és mennyivel, nem hinném, hogy bármelyik kommentelő is tudná, hacsak nem játszik Tim bácsi unokáival…

 6. Szesze - 2014.05.20. 16:38

  Pont ez a lényeg hogy mindenkinek megvan a véleménye ami lehet negatív is meg pozitív is. Nem kell szemellenzővel járni, és elvakultnak lenni.

 7. leslee1340 - 2014.05.21. 20:04

  Hát a a zafirt (más néven korund) ha bányászni kellene megérteném, de mesterségesen is előállítható ugyebár…A forgalomban lévő ékköveket, valamint a műszerek, órák tengelycsapágyául szolgáló korundot is mesterséges úton, ún. Verneuil-kemencében állítják elő…. Mivel ipari mennyiségre van szükség. Ugyanúgy mint pl. az ipari gyémánt. Nagyon sok helyen alkalmazzák, lassan hétköznapi dolog. Tehát nem ettől kellene hogy hű de drága legyen egy termék…

 8. leslee1340 - 2014.05.21. 20:06

  Természetesen nagyszerű húzás lenne, ha iphone, Ipad zafir üveggel jönne, és nem kellene fóliázásokkal vacakolni…

Szólj hozzá Te is!