Mi lesz a Beats jövője?

HusztiD 2014.05.14. 11:12 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 437

Úgy fest a dolog, hogy az előző hét utolsó fele és ez a hét is csak a Beatsről szól, hiszen minden napra van egy-egy hír, amely ezt a témát érinti. Mint ahogyan már tudhatjuk, az Apple felvásárolja a Beats Electronicot, majd az is kiderült, hogy a két társalapító, Dr. Dre és Jimmy Iovine vezetői posztot kaphat náluk, ezáltal a jövő hónapban megrendezésre kerülő WWDC konferencián is fellépnek.

A kérdés csupán annyit, hogy mit várhatunk az egésztől? A hírek szerint a kaliforniaiak jó üzletet kötöttek, hiszen az Apple elsődleges célja a streaming szolgáltatás megszerzése volt, hogy szembeszálljanak az egyre nagyobb teret hódító Spotify ellen. Korábban, mikor Iovine-ék elindították a szolgáltatást, akkor talán az almások sem gondolták, hogy ennyire hatékonyak lesznek, ugyanis kezdetben már voltak tárgyalások e téren a két vállalat között. Mivel Steve ekkoriban nem látott benne nagy potenciált, ezért jobbnak látták, ha nem foglalkoznak velük. Évekkel később Cook már ráébredt, hogy bizony vérfrissítésre van szükségük, hiszen a riválisok hamar népszerűek lettek, mellyel veszélyeztetik az iTunes piacát.

A másik jó dolog pedig a szerződés megkötésekor Iovine lehetett, ugyanis vele az Apple újra felvirágoztathatja a digitális zenéjük üzletágát. Hogy pontosan mit visznek véghez együtt a jövőben, azt nem tudni, de reggel már beszámoltunk, hogy az iOS 8 támogatni fogja a HD zenéket, amelyhez már valószínűleg köze lehet az új vezetőnek. A kérdés pedig az, hogy mi lesz a Beats-szel, mint márkával. A forrás szerint nem kizárt, hogy az Apple azt meghagyja, mint különálló márkát, hiszen a fentebb említett dolgok valamivel jobban érdeklik az almásokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Q - 2014.05.15. 12:19

    Jó lesz az a beats még sok sznob fajankónak, akik alaphangon 30k pluszt adnak ki a márkanévért. Nevetséges az ár-érték aránya az összes beats cuccnak.
    Hasonló sznob párhuzam van az iPhone és a beats fülesek közt, annyi különbséggel hogy utóbbi semmilyen pluszt nem ad a konkurenciához képest. Sony, akg, jbl, sennheiser, és még sorolhatnám, ugyanazokkal a paraméterekkel gyártanak ugyanolyan jó minőségű fejhallgatókat, ha nem jobbakat.

Szólj hozzá Te is!