iDoki: MacBook MagSafe javítás? Megoldható!

Skarp 2014.04.15. 19:08 Apple, iDoki 4 hozzászólás 5 809

Nagyon gyakorta kerülnek az iDoki szervízesei elé a MacBookok egyébként általam nagyon szeretett MagSafe töltői, mindenféle kábeles, csatlakozós meghibásodásokkal. A leggyakrabban a nem megfelelően feltekert kábel adja meg magát, általában a tövénél, amire a legegyszerűbb megoldás, ha feltekerésnél ráhagyunk egy kicsit. Szintén sokszor megesik, hogy az elöl hagyott töltő kábelét megrágja a kutya, macska, fogzó kisgyermek (igen, ilyenre is volt példa) – jó esetben annak kihúzott állapotában. Sőt, bizonyos szériákban a kábel szigetelése majdhogynem magától bomlott le egy bizonyos időnyi használat után. Képünkön balról jobbra: a már tönkrement, megtört kábelű stádium, a helytelenül feltekert, már szemmel kissé láthatóan törni készülő stádium és végül egy helyesen, kis hurok ráhagyásával feltekert, ezáltal jó eséllyel hosszú életű darab.


De sokszor a csatlakozóval is akadnak problémák: a fokozott igénybevétel, sokszori beleakadás miatt a tápkábel csatlakozófeje leválik, vagy a kábel rögtön alatta megkopik, így a belső forog a szigetelésben. Gyakori probléma az is, hogy a 3 pines csatlakozó alatti rugó eltörik vagy elmozdul, így hátsó helyzetben ragad, így megszakítva az érintkezést. Ha a MagSafe dugóját víz érte, mondjuk a gyerek szájába vette, akkor az oxidáció, rozsda miatt is beragadhat, rosszabb esetben pedig zárlatot is okozhat. Ilyen kalamajkát okozhat egy a mágnesre rácuppanó és beszoruló tűzőkapocs, amivel máris annyi a megfelelő érintkezésnek, így ha problémát tapasztalunk, de látszólag semmi nem indokolja, érdemes itt kezdenünk a keresgélést.

Szerencsére van megoldás! Ha úgy találjuk, hogy házilag nem megoldható MagSafe-es panaszunk van, az iDokinál az összes kábellel kapcsolatos nyűgünket megoldhatjuk egy teljes kábelcserével, nagy macerától óvva meg magunkat. Az iDoki szervízeiben, a Dorottya utcában és a Budagyöngyében a MagSafe 1 esetében 6990 forint, míg a MagSafe 2 esetében 8990 forint ellenében a kollégák készséggel és szakszerűen cserélik ki a kábelrészt, akár egy munkanapon belül is. Mintha új lenne:

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Szimuly Kata - 2014.04.15. 19:18

    Engem csak az háborít fel,hogy az egy éves 4s-nek a töltökábele ahogy van mint az egérrágás ugy bomlik szét.Elöször azt hittem én csiptem be de most az ipadé is bomlik!!
    Ennyi pénzért nem ezt várom és most még fizessek is érte hogy másik legyen?
    A telefonelőfizetésem év végén jár le.az iphonra rmobil alkatrészekre töltőkre van cseregarancia?
    Tudna erre nekem valaki pontos infót küldeni?

  2. Sztázi - 2014.04.15. 19:21

    Kata: Nekem ez a 3. iPhone-om és még nem történt ilyen. De mivel van elődizetésed (így gondolom garancia is) biztosan kicserélik!

  3. Milan - 2014.04.15. 22:06

    Kata!Igen,a garancia a töltőre,fülhallgatóra is kiterjed.

  4. Németh Norbert - 2014.05.17. 17:53

    Sziasztok nekem is hasonló problémám van a régi 3GS-hez már új fülest vettem de az is konkrétan szétmàlott és hát igen 9000ft-ért nem ezt várja az ember… /a gyári töltővel is ugyan ez volt de ott volt kínai utánpotlàs/
    9 hónapja van egy új iphone 5-ösöm előfizetéses. Most kezd meghalni a töltő kábel teljesen felpuhult és megnyúlt a külső borítàs és az utolsó frissítés óta a telefon nem fogadja el a kínai kábeleket csak az eredetit /4900ft/
    A garancia meg úgy működik, hogy add be a telefonodat kb. egy hónapra mert természetesen azzal együtt kell beküldened a kàbelt. Bosszantó h nem tudnak egy normàlis anyagból kàbelt csinàlni mert a kínai 200 Ft-os kábel tovàbb bírja mint az eredeti.

Szólj hozzá Te is!