App.io – az interaktív promózás első lépése

HusztiD 2014.04.12. 17:09 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 5 hozzászólás 583

Az Apple egyik legjobb szolgáltatása címet talán az App Store érdemelheti meg, hiszen ezáltal ingyenes illetve fizetős alkalmazások százezreit érhetjük el akárhonnan. Sajnos azonban van egy rossz tulajdonsága is, amennyiben azt annak lehet nevezni. Ez pedig nem más, mint a megvásárolt alkalmazást nem tudjuk sok esetben kipróbálni, ugyanis nincs lite verzió belőle. Erre jelenthet megoldás az App.io!

Mit érdemes tudni róla? Az elgondolás még 2012-ben indult útjának, ám akkor még Kickfolio néven ment a projeket. A fejlesztők célja pedig az volt, hogy az App Store fejlesztőin segítsenek, ugyanis megpróbáltak egy olyan interaktív weboldalt létrehozni, ahol például egy iPhone segítségével kipróbálhatjuk egy-egy program demóját. Az elképzelés sikerült, hiszen többen is vevők voltak a témára. Amit tudni érdemes róla, hogy HTML 5-re épül az egész oldal, majd az adott alkalmazást kipróbálva eldönthetjük, hogy az elnyerte-e a tetszésünket. Ha igen, akkor nincs más dolgunk, mint egy koppintással ellátogatni az App Store-ba és letölteni azt, ha pedig nem nyerte volna el a kegyeinket, akkor simán tovább is mehetünk.

Az elképzelés nem rossz, viszont az, hogy mennyire lesz sikeres, az talán csak a fejlesztőkön múlik. Ha pedig van egy alkalmazásunk, amit szívesen bemutatnánk a nagyközönség számára, akkor az alábbi linken regisztrálhatunk és kezdhetjük el az App.io által a promózást.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

 1. Ibrick - 2014.04.12. 18:03

  Nagyon jó ötlet végre.

 2. iMarc - 2014.04.12. 18:40

  Sikítsuk: hallelúja :)

 3. Bristol - 2014.04.13. 09:55

  Ez jó! Tényleg jó! Jobb lenne a lite verzió terjedése, de ha az nincs akkor ennél jobbat nem tudok elképzelni.

 4. Joci - 2014.04.13. 16:39

  Én úgy tudnám elképzelni ezt a mókát, hogy letöltöd a teljes programot majd használhatod mondjuk 30percig korlátlan funkciókkal majd feljön egy pop up ablak ami jelzi, hogy lejárt a 30percrs kipróbálásod és rákattinthatsz a vásárlás gombra ami az app storeba irányit….. Nem tudom ez mennyire lenne járható út de a sima demókkal ellentétben ennek az az előnye hogy a 30perc alatt minden létező funkciót ki lehet próbálni mindenféle korlatozás nélkül….

 5. Apples - 2014.04.13. 20:27

  Ez egy vicc. Nehogy mar nehany fejlesztő “segítsen” az Apple-nak!?!?!
  Fejlesszek mar meg a lehetőséget – mint mondjuk az a Windows mobile eseten letezik… Meg újat se kell kitalálni.

Szólj hozzá Te is!