Érdekes részlet a Comcast-TWC fúziós okirataiból

Skarp 2014.04.09. 15:03 Apple, Pletykák 1 db 267

Elég sok apró jelet kaptunk az utóbbi időben, hogy valami készül az Apple TV háza táján, de konkrétumok csak elég fokozatosan csordogálnak. Először új gyári kódok kerültek a forráskódokba, sőt TV-s App Storeról is csipogtak már az iparági madárkák és szinte minden napra jut valami forrás, ami azt állítja, az új verzió  most már tényleg a célegyenesben van. A Comcast és a Time Warner tervezett fúziója kapcsán a szakos szervnek (FCC) beadott dokumentumok érdekes, számunkra is érdekes dolgokat tartalmaztak. A piaci elemzéses részben az alábbi olvasható:

Manapság, a Google hálózati, videó és technológiai szolgáltatóként verseng a piacon és a Google Fiber (az keresőóriás kábelszolgáltatója – a szerk.) 9 piacából 8 TWC vagy Comcast felségterület. Az Apple tabletjei manapság fontos platformjai a kábeles szolgáltatásoknak és emellé a cég online videó szolgáltatást is kínál és éppen kezdi felfedezni egy Apple set-top-box fejlesztésének lehetőségeit. A Microsoft épp most jelentette be, hogy Xbox One platformján reklámokat fog elhelyezni, egy új videós hirdetési platformot létrehozva. Múlt héten az Amazon is bemutatta a saját set-top-box megoldását, ami segíti tovább pörgetni az amúgy is páratlan eladásokat és a mostanság kibontakozó Prime Instant videó üzletágat is.

Bár előfordulhat az is, hogy csak a szokásos iparági pletykákra hivatkozva dobták össze ezt a kis áttekintést a lehetséges konkurensekről, valószínűbb, hogy a már említett, múlt hónapban a Wall Street Journal által a köztudatba bedobott Comcast tárgyalások igazak és úgy jutottak erre a következtetésre. Ezt támaszthatja alá az is, hogy a Bloomberg már tavaly beszámolt arról, hogy az Apple a Time Warner Cable-lel is tárgyalásokat folytat. Szintén a gazdasági hírügynökség hozta le azt is, hogy az új Apple TV áprilisban is megérkezhet már – mi inkább a WWDC-re tippelnénk. (via 9to5mac)

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Bristol - 2014.04.10. 08:36

    Én nem lepödök meg hisz ez egyértelmü. Apple tv-t tovább fogják fejleszteni és ahhoz tartalom is kell.

Szólj hozzá Te is!