A Safari a legnépszerűbb okostelefon böngésző

HusztiD 2014.04.02. 09:24 Apple, iOS, iPhone 3 hozzászólás 749

Egy újabb felmérésben azt vizsgálták, hogy milyen böngészővel, illetve egyéb programmal szörfölnek az emberek a világhálón az okostelefonokon és tableteken. Mint ahogyan a cím már elárulta, nagy meglepetésünkre a Safari győzött, hiszen ezt használják a legtöbben, ellenben a Google alkalmazásával. Ha pedig megtekintjük az alábbi ábrát, akkor arról további érdekes adatokat olvashatunk le.

Kiderült, hogy iOS-en és Androidon napi 2 óra 42 percet interneteznek Amerikában az emberek. Az okostelefon netezési szokásainak megoszlási aránya pedig igen meglepő, ugyanis 86%-ban használnak az emberek valamilyen programot hozzá (Facebook, Twitter), míg a maradék 14% inkább a böngészőket részesíti előnyben (Safari, Chrome). Érdemes megjegyezni, hogy tavaly ez az arány 80, illetve 20% volt. Ha ezeket tovább boncolgatjuk, akkor kiderül, hogy a 14%-nak a felét az Apple böngészője tesz ki, 5%-ot a Google-é és a maradék kettőt a különféle gyártók alternatívája. Ez viszonylag hatalmas sikernek könyvelhető el a kaliforniaiak részéről, hiszen a felmérésben több ezer droidos készülék is szerepelt az iOS eszközök mellett.

Alkalmazáson belül pedig teljesen megoszlanak a felhasználások. A legnagyobb szeletet a játékok érik el, ugyanis alkalmazáson belül ők majdnem az egyharmadot képviselik. Ezt követi a Facebook 17%-kal, a Twitter 1.5-tel és a különféle üzenetküldő alkalmazások 9.5-tel. Nagy meglepetést okozhat a YouTube, hiszen csupán 4%-ot ért el, mint hozzá hasonlóan az egyéb szórakoztatási programok. A felmérésben továbbá helyet kaptak a különféle segédprogramok, irodai alkalmazások, hírek és egyebek, melyek összesen 18%-ot tettek ki.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Csaba - 2014.04.02. 09:35

    En kimondottan utalok a facebookon belul barmit is olvasgatni. Peldaul nincs landacape…

  2. Ibrick - 2014.04.02. 15:48

    Ha nem lenne alapból integrálja a Safari, akkor biztos nem érne el ekkora arányt. Ez a cikk megint olyan vállveregetős, semmitmondó statisztika.

  3. aggressor - 2014.04.02. 21:50

    az biztos, hogy jó a szafari.. ugyan minden apple alkalmazás tuti, nagyon szeretem őket. egyedül talán a térkép nem olyan 101-es.

Szólj hozzá Te is!