IDC: az új technológiák teljesen átalakítják a vállalati informatikát

iMann 2014.03.24. 18:08 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 297

A mobil és a felhő technológia, az adatok ugrásszerű növekedése, a big data, valamint a közösségi média, vagyis együttesen a harmadik platform az elkövetkező néhány év alatt gyökeresen átalakítja a vállalati informatikát – állapítja meg az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és számítástechnikai vállalat tanulmánya.

A tanulmány szerint az elkövetkező négy-öt évben informatikai fejlesztési forrásaikat a harmadik platform technológia meghonosítására és az ehhez szükséges informatikai szaktudás elsajátítására csoportosítják majd át a vállalatok. A vállalati informatikai rendszerek gerincét a legújabb generációs mobil alkalmazások és a felhő alapú szolgáltatások adják majd, ami jóval rugalmasabb feladatmegoldást tesz majd lehetővé.

Az egyre mobilabb ügyfélkörre való tekintettel a vállalatok a közösségi médiát is igyekeznek majd meglévő rendszereikbe integrálni. Az elemzés ugyanakkor kiemeli, hogy a praktikus használati és költségcsökkentési okokból elengedhetetlenné váló felhő technológia alkalmazása egyúttal reális biztonsági kockázatot is jelent majd a vállalatok számára. Az IDC úgy látja, hogy az informatikai támadások kivédésére szánt csökkenő vállalati költségkeret nem feltétlenül lesz majd elegendő a hatékony védelemre.

A harmadik platform alkalmazása növelni fogja az informatikai vezetők szerepét is a vállalati döntéshozatalban és stratégiai tervezésben, mivel a big data elemzések nélkül már elképzelhetetlen lesz megfelelő üzleti döntéseket hozni – állapítja meg a tanulmány.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. The Count - 2014.03.24. 18:43

    Hát ha valaki fontos adatokkal dolgozik, biztos nem fog felhő alapú szolgáltatást használni.

  2. The Count - 2014.03.24. 18:46

    Sok irodát csináltunk már, de kb 70 százalékban külön kérés a független internetes gép. A hálóról pedig nem lehet kifele kommunikálni.
    Azért nálunk kevesen használják a felhőt, ha fontos adatokkal dolgoznak…

Szólj hozzá Te is!