Fejlettebb és naprakészebb Siri-n dolgozik az Apple

iMann 2014.03.16. 09:17 Apple, Egyéb 0 db 294

Harmadik fél által készített programokkal is elboldogulna az Apple virtuális asszisztense. Az Apple 2011-ben bemutatott virtuális asszisztense mindeddig kizárólag a gyár által előretelepített applikációkkal boldogult. Ez kétségtelenül jót tesz a stabilitásnak, ám jelentősen behatárolja a szoftver használhatóságát, lévén sokan vagyunk olyanok, akik egy harmadik fél által fejlesztett applikációt naponta több alkalommal is igénybe veszünk.

Ezzel tisztában van az Apple is, a The Information információi szerint az iWatch-csal együtt egy minden eddiginél fejlettebb Siri is bemutatkozik majd. A hangfelismerés egy kulcsmomentum lehet az iWatch kezelésében, lévén a kis méret miatt elképzelhető, hogy csak ilyen módszerrel tudnánk utasításokat adni a csuklónkon helyet foglaló ketyerének.

Természetesen nemcsak az Apple, a Google is hasonló terveket szövöget, így a Google Now jövőbeni kiadása már szintén elboldogulna a külsős Android applikációkkal. A siker érdekében a kaliforniai gyártó még külön adatbázisokat is készítenek, melyekből világossá válik a rendszer számára, hogy egy-egy program milyen hangutasításokat támogat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!