Nehezebben lehet majd pénzt keresni az iOS alkalmazásokkal

iMann 2014.01.16. 18:43 Apple, iOS 2 hozzászólás 667

A Gartner piackutató cég tegnapelőtt kiadott kimutatásában felhívta a figyelmet, hogy a jövőben a fejlesztők egy aggodalomra okot adható jelenséggel szembesülhetnek majd és ez nem csak az iOS, hanem a többi mobiloperációs rendszer áruházait is érintheti majd.

A Gartner szerint ugyanis 2018-ra csupán a mobil alkalmazások fejlesztőinek csupán 0,01%-a lesz majd olyan helyzetben, hogy profitot termelhessenek ezáltal nagyobb pénzügyi sikereket érhessenek el. A folyamat, melyet a piackutató cég 2018-ra becsül annak köszönhető, hogy lassan ezen elektronikus áruházak piactere is telítetté válik. A felhasználóknak pedig már sem ideje, sem pedig lehetősége sincs arra, hogy a teljes kínálatot átböngésszék.

A felhasználók csupán más felhasználókra, barátokra és ismerősökre hallgatva töltik majd le a programokat. Természetesen a reklámok is óriási szerepet jelentenek majd, de azt is csak azon fejlesztők tudják majd megfizetni, akik már letettek valamit az asztalra. A közösségi portálok ereje szintén befolyásolni fogja majd a versenyt, így itt is a hatalmas felhasználói bázissal rendelkező óriásvállalatok (Rovio, Gameloft, stb.) lesznek előnyben.

Ken Dulaney, a Gartner egyik elemzője szerint ugyanis még mindig nagyon sok olyan fejlesztő van, akik úgy gondolkoznak, hogy az alkalmazás nagy bevételeket hozzon, holott szerinte az alkalmazások azért vannak, hogy minél többet használják őket. Természetesen az ingyenes alkalmazások fogják majd jelenteni a jövőben is a hatalmas bevételi forrásokat, az alkalmazásokon belüli vásárlás lehetőségével.

Az elemzés szerint 2017-re az alkalmazások több, mint 94 %-a már ingyenes lesz, valamint a fizetős programok 90 %-át naponta átlagosan már 500-an sem fogják letölteni, így azok bevétele is kevesebb lesz, mint 1250 dollár.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. chris - 2014.01.17. 08:17

    ez nem jovobeni dolog mar most is kb igy van! ha egyeduli programozo vagyok eselyem sincs kiugrani (azt hogy par embernek sikerult azt szerintem ne vegyuk ide mert sz kb olyan hogy lottozzal mert megnyerheted az otost! te is mrg tudod csonalni!) mert egy mostani alkalmazashoz egyszerre kellene grafikusnak, ui tervezonek, stb lennem… erre vagy befektetek szazezreket, vagy ismeros van aki megcsinalja… amit fejlesztek epp latom hogy hu ez egy gaz egy normal apphoz kepest es pont az ikonok stb hianyoznak ami miatt egy felhasznalo hasznalna… plusz en egy ismeretlen valaki vagyok -ha kajat vesz az ember ott is mit csinal bemegy az esetek jo reszeben egy hipermarketbe, a tobbi kisbolt meg elvegetal.

  2. iMarc - 2014.01.17. 22:24

    Miről beszélünk??? Hát magam hónapok óta nem töltök semmit, mert megtelt a 16 GB!!!!
    Ott kéne kezdeni, hogy a filléres -mert filléres- memóriák korában egy bővíthetetlen eszköznél a 64 GB alatti tartományokat igencsak el kellene felejteni!!! Már hw. fejlesztői szinten.

Szólj hozzá Te is!