Itt az újabb Apple-bevásárlás

Dan 2013.12.03. 19:27 Apple, Egyéb 0 db 573

Nyakunkon az év vége, de ez úgy tűnik az Apple-t cseppet sem zavarja: újabb cég felvásárlásáról érkezett hír.

A Microsoft Kinect-jét is fejlesztő PrimeSense után úgy tűnik még nem ért véget a cupertino-iak karácsonyi felvásárlós-játéka: sajtóinformációk szerint mintegy 200 millió dollárt fizetett nemrég a Twitter, illetve egyéb közösségi oldalak ellenőrzésével is foglalkozó, Topsy nevű elemző cégért az Apple – állítja a Wall Street Journal, bennfentes információkra hivatkozva.

Az új szerzeménnyel kapcsolatos egyik lehetséges elemzői indok szerint a Topsy meglehetősen hasznosnak bizonyulna az Apple több, már meglévő szolgáltatásában is, ugyanakkor az Altimeter Group egyik munkatársa az sem tartja kizártnak, hogy Siri, vagy az iTunes jövőbeni fejlesztéséhez használják fel a Topsy nyújtotta előnyöket.

Noha az akvizíció hitelességét egyelőre egyik oldal sem erősítette meg, a WSJ szerint erre, – akárcsak a PrimeSense esetében – vélhetően majd csak elkövetkezendő napokban kerül sor.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

Szólj hozzá Te is!