Steve Jobs: ha a Dropbox nem lehet az enyém, inkább kicsinálom

Dan 2013.11.23. 18:13 Apple, Steve Jobs 12 hozzászólás 1 548

A Dropbox-ot alapító Drew Houston nemrég érdekes titkot osztott meg a világgal, miszerint hajdanán még az egykori Apple-vezér is szemet vetett a népszerű felhőszolgáltatásra.

A vállalatok közötti rivalizálás, mint tudjuk egy szinte végeláthatatlannak tűnő harc, hol az egyik fél kerül előnybe, hol pedig a másik – kezdte mondandóját a Dropbox-ot alapító Drew Houston egy nemrég lezajlott vállalati eseményen, aki többek között egy meglepő beszélgetést is nyilvánosságra hozott, amely közötte és az egykori ikonikus Apple-vezér, Steve Jobs között zajlott.

A történet szerint Jobs egyik nap telefonon hívta fel, hogy egy azonnali személyes találkozót intézzenek, az ügy ugyanis, – ahogy Jobs fogalmazott – nem tűr halasztást. Houston-nak természetesen nem volt tudomása Jobs szándékairól, de furdalta a kíváncsiság, ezért habozás nélkül beleegyezett a találkozóba.

Mint kiderült, – Houston állítása szerint legalábbis – Jobs minden létező dolgot megpróbált annak érdekében, hogy az Apple részévé tegye a Dropbox-ot, amikor pedig Houston nemet mondott neki, először nagyon szomorú lett, majd néhány pillanat múlva csupán annyit közölt, ha nem lehet az övé, akkor majd csinál jobbat, aminek a nyomába sem ér a Dropbox. Jobs kijelentése bár elsőnek meglehetősen légből kapottnak tűnt Houston számára, végül mégiscsak igazat kellett adjon neki, hiszen később megszületett az Apple saját felhőszolgáltatása, az iCloud.

Ti mit gondoltok? Vajon hogyan alakult volna a Dropbox sorsa az Apple gondozásában?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

12 hozzászólás

 1. Ádám - 2013.11.23. 18:18

  Lett volna más független felhő..

 2. Carlo - 2013.11.23. 18:30

  Én iCloud-ot használok, pedig nincs még apple termékem :D Művészet volt megoldást találnom rá, de sikerült :) Szóval, nem tudom miért, a dropbox nekem személy szerint nem tetszik szemben az iCloud-al. Fogalmam sincs miért. Talán apple függő lettem :)

 3. Dinya Tamas - 2013.11.23. 19:09

  Nekem meg mindenféle Apple cuccom van, és a Dropboxot használom rutinszerűen. Az iCloud nagyon jó lehetne, ha néhány értelmetlen korlátozást megszüntetnének benne

 4. peti - 2013.11.23. 19:32

  a cloud egy kalap …… se er. semmire se tudod hasznalni. nem tudsz feltolteni, megosztani nem tudod kezelni.

 5. Yeti - 2013.11.23. 20:29

  Peti akkor te nem boxot hasznalsz

 6. Mókás Buszkilincs - 2013.11.23. 23:20

  @Carlo: és milyen megoldást találtál?
  Érdekelne a megoldásod.
  Kösz!

 7. Apples - 2013.11.24. 01:04

  Használók Mac-et es Windows-is. A mobil képein felmennek iCloud-ra de az ennyi, minden másra régebben dropbox de egy éve lecseréltem skydrive-ra.

 8. Dkg11hu - 2013.11.24. 03:32

  Mar középtávon is az olcsóbb győz a nagyjából azonos szolgáltatások közül.
  Ma a GD az ismert piaci okok miatt nem illeszkedik olyan jol az iOS-t használó termékekhez, viszont sokkal olcsóbb es valljuk be, kicsit több felhasználója van, mint az összes többinek egyuttveve.
  A felhő koncepciót nem az Apple találta ki: meg csak tervezgették az iPhone-ot, amikor a Google -nak mar volt felhő alapú szolgáltatása….

 9. Bristol - 2013.11.24. 07:23

  Én ennek a helyzetnek örűlök. Pont a kettő igy kell ahogy van. Munka, szorakozás, biztonság, nyilvános… Ebből a szempontból az egyik mint a bal másik mint a jobb kezem.

 10. Papa - 2013.11.24. 09:31

  Nekem van iPhone-om, iPad-em, és Mac Book-om is. Így nagyon hasznosnak találom az iCloud-ot. Ha pl létrehozok egy dokumentumot, azt az összes gépemrn automatikusan látom. Ha bármely dokumentumba bármely géppel belejavítok, az is frissül a többi gépen is. Nagyon hasznos. … És a DropBox-ot is használom. Pl az Onsong alkalmazással, és a zenekarral is oda lövünk fel minden olyan dolgot, ami mindenkinek fontos lehet. Úgyhogy hála és köszönet.

 11. akira - 2013.11.24. 19:38

  Apple termekeket hasznalok, iCloudot imadom, ennek ellenere dropbox pro elofizeto vagyok, hamarosan az enterpisera terunk at. Igy boven sok lesz majd a 250 gbos ssd a notebookokban, mert minden a felhiben lesz tarolva.

  Az icloudban a rendzerbeallitasok symcronizalva, a dropboxban meg a dokumentumok – ugyancsak syncelve tobb felhasznalo kozott.

  Igy semmi sincs meg tobbszor, mint amennyiszer feltetlenuk szukseges.

  Ezek kiegeszitik egymast, s csak reszben versenytarsak

 12. Timo - 2013.11.25. 02:53

  Tipikus Apple… Azt hiszi ove az egesz vilag. Szuper remek stb de vannak masok is elkell fogadni.

Szólj hozzá Te is!