Múzeumban állították ki az Apple egyik legrégibb operációs rendszerének forráskódját

Dan 2013.11.18. 16:27 Apple, Egyéb 1 db 728

A kaliforniai Számítógép Múzeum nemrégiben a nyilvánosság számára is elérhetővé tette az Apple II operációs rendszerének forráskódját.

Az Apple engedélyezte, a kaliforniai Számítógép-történeti Múzeum pedig digitalizálta, majd a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé tették az 1978-ban készült Apple II DOS-rendszerének forráskódját. Az Apple II volt az első teljesen összeszerelt személyi számítógép, amely többek között számos fejlett funkcióval, köztük beépített BASIC programozási nyelvvel is rendelkezett, de monitort is lehetett rá csatlakoztatni. Bár merevlemeze még nem volt, az adatokat kazettákon tárolták.

Az Apple II DOS-ának rendszerterveit Jobsék végül az akkoriban a Shepardson Microsystems kötelékében álló Paul Laugton-ra bízták. A megállapodás értelmében az Apple 13 ezer dollárt adott a fájlkezelőért, illetve a BASIC felületért és a hozzá kapcsolódó segédprogramokért, melyet két részletben fizettek ki Bob Shepardson-nak.

A szerződésben állt eredeti május 15-i határidővel ellentétben, végül néhány héttel később, június közepére készültek el Laughton-nék az Apple II operációs rendszerével.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Spinner - 2013.11.21. 23:01

    Na igen, mit csináltak ekkor még Samsungék? Megmondjam akkoriban jöttel le a fáról! :-)

Szólj hozzá Te is!