Karitatív céllal készül az új piros színű Mac Pro

KeleMan 2013.10.29. 16:20 Apple, Mac 3 hozzászólás 1 271

Azt már tudjuk, hogy az új Mac Pro készülékek decemberben fognak majd a boltok polcaira kerülni. A gép lenyűgöző mind külső megjelenésében, mind pedig belső paramétereit tekintve. Jony Ive és dizájner csapata remek munkát végeztek. Az elmúlt napokban sorra jöttek a hírek, hogy hogyan is nézhetne ki a Mac Pro más színekben is. Bár az arany színű változat csupán Martin Hajek képzeletében merült fel, úgy tűnik egy speciális piros színű modell valóban érkezik majd, ezt a neves 3D dizájner is megjegyezte.

Jony Ive valóban készíthet egy különleges piros színű modellt is, hiszen ez jól illeszkedne az Apple Product (RED) termékei közé. A Product (RED) termékekkel az Apple egyébként azt a RED alapítványt támogatja, melyet még a U2 frontembere, Bono alapított és célja az afrikai AIDS elleni küzdelem.

A Sotheby’s aukciós ház egyébként már meg is hirdette a piros színű Mac Pro gépet, melynek kikiáltási ára 40-60 ezer dollár. Az új Mac Pro egyébként 2.999 dolláros áron kerül majd a polcokra, ami itthon közel 950.000 forintot jelent majd. A különleges termék induló ára ehhez képest 8,5-12,5 millió forint lehet, így ez lenne minden idők egyik legdrágább Mac Pro modellje.

A pletykákat tovább erősíti, hogy nem ez lenne az első eset, hogy Jony Ive különleges termékeket tervez, hiszen már az arany színű Apple EarPods fülhallgatót is megalkotta, valamint a Harman/Kardon és a Leica számára is készített speciális termékeket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

  1. Zsomac98 - 2013.10.29. 16:58

    Valaki tudna nekem mondani egy olyan programot iphonera amivel fel lehet venni a kijelzőt? Mivel sajnos az XRec-et letörölték az appstoreból:(

  2. N - 2013.10.29. 19:04

    Ez nagyon korrekt az Apple-től. Én mióta tudom hogy lehet RED- es termékek venni mindig olyat veszek.

  3. Motyon - 2013.11.02. 03:06

    Úgyis megdöglenek a néger gyerekek a picsába :D az allitolagos rajuk gyujtott penzbol – szerencsére – sose látnak semmit :D lásd Bill Gates alapitványt. Buta vagy öcsi és félretájékoztatott :D am nagyon tutin néz ki a piros ;)

Szólj hozzá Te is!