Megjelent a BlackBerry Messenger

Dan 2013.10.25. 13:44 Apple, Programok 6 hozzászólás 1 193

Majd öt hónapnyi várakozás után hétfőn hivatalosan is elérhetővé tette népszerű azonnali üzenetküldő multi platformos alkalmazását a BlackBerry. A jelenleg nehéz időket megélő kanadai cég néhány napja végre hivatalosan is bejelentette az amúgy bő egy hónapot késő multi platformos üzenetküldő szolgáltatásának érkezését.

A BBM (vagy BlackBerry Messenger) kezdeti fogadtatását nem várt mód óriási érdeklődés övezte, mindezt jól mutatja, hogy az alkalmazás néhány óra leforgása alatt az App Store letöltési listájának élére kúszott, mostanra pedig a vállalat twitter-csatornáján keresztül megosztott információk szerint már valamivel több mint 5 millión töltötték le.

A szolgáltatás a piacon lévő hasonló azonnali üzenetküldő alkalmazások (WhatsApp, Viber, stb) által uralta mezőnnyel szeretne versenypozícióba kerülni, oly módon, hogy szolgáltatásai egészét ingyenesen biztosítja az iOS, Android és vélhetően hamarosan a többi platform között is. A BBM által kínált előnyök mellett többek között megemlítendő a szolgáltatás speciális azonosítási rendszere, mely a hasonló alkalmazásokkal ellentétben (telefonszámunk és e-mail címünk helyett), PIN kódunkat használja, de beállíthatjuk a ránk vonatkozó információk megosztási módját, és azt is, hogy ki léphessen velünk kapcsolatba.

Ezen kívül olyan funkciók is rendelkezésünkre állnak, mint a facebookon is létrehozható csoportos chat, de megoszthatunk képet, hangfájlt vagy egyéb dokumentumokat is a partnereinkkel. A szolgáltatás másik kiemelendő újdonsága az általunk létrehozható, képekkel, valamint akár gifekkel is tarkítható profil fiók, mellyel még személyesebbé tehetjük saját adatlapunkat.

A szolgáltatás bár ingyenes, a BlackBerry előzetes közlése alapján az alkalmazásra fokozatosan engedik be a felhasználókat, azok akik pedig már korábban feliratkoztak a BBM-re, már rögvest használatba is vehetik.

frissítés: A BGR által megosztott hivatalos információk szerint iOS 7.0.3 alatt hibák merülhetnek fel az alkalmazással. Az Apple jelentése szerint a probléma elhárításán már dolgoznak.

frissítés 2: a problémát elhárították, iPhone készülékeken immáron zavartalanul működik a szolgáltatás.

Ti kipróbáltátok már?

BBM (AppStore Link) BBM
Fejlesztő: BlackBerry Limited

Besorolás: 4+4.5

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

6 hozzászólás

 1. Építész - 2013.10.25. 15:16

  Hát nem akar jönni az a fránya mail már több órája…
  Gondolom ekkora forgalomra nem számoltak…

 2. Jara - 2013.10.25. 20:11

  Még nekem sem jött mail

 3. Ert - 2013.10.25. 22:32

  Nekem jött az email be is reggeltem, mar csak keresni kell vkit, akivel kipróbálhatom. :-))

 4. tamzolcsi - 2013.10.26. 07:05

  Hat komolyan mondom eleg bugos meg az update utan is… Hiaba kuldok meghivot emailben vagy sms-ben, a masik fel nem kapja meg a pin kodommal egyutt. De ha megkapja akkor sem tud felvenni a partnerlistajaba es nalam sem jelenik meg meghivottkent… Errol valaki valamit?

 5. Gábor - 2013.10.26. 16:22

  Na felraktam a “világ legjobb csevegőjét”. Elindítom. Kontaktok.
  Importálás facebookból nincs.
  Importálás e-mail címek alapján nincs.
  Importálás telefonkönyv alapján nincs.
  Tudjátok mi van? Importálás semmi!
  Írkálkak be e-mail címeket egyessével. 2013-ban :)
  Letöröltem.

 6. Motyon - 2013.10.27. 02:33

  Ez egy használhatatlan szar!

Szólj hozzá Te is!