Most akkor lesz vagy nem lesz idén retinás iPad mini?

Dan 2013.10.02. 19:26 Apple, iPad 5 hozzászólás 895

A Reuters információ szerint komoly gondok adódtak az Apple beszállítóinál, a vállalat kisebb újabb generációs retinásított táblagépe akár hónapokat is csúszhat.

Idén csak korlátozott mennyiségben, vagy egyáltalán nem lesz elérhető 2014-ig az Apple újabb generációs retina kijelzővel ellátott iPad minije – írja a Reuters információira hivatkozva a 9to5mac. A lap információ szerint a késedelem pontos oka egyelőre ismeretlen, belső iparági források szerint azonban komoly gondok adódtak a vállalat beszállítóinál, a panelek beszerzésével foglalkozó gyártók termékei ugyanis nem feleltek meg az Apple által felállított szigorú energiatakarékossági előírásoknak.

Bár az Apple egyelőre nem kommentálta a híreket, úgy tűnik ennek ellenére sem maradunk újabb táblagépek nélkül idén: nem hivatalos információk szerint egy olcsóbb változatú iPad mini piacra dobását is fontolgatja a vállalat (válaszul a táblagép-piacot elöntő olcsó androidos készülékekre). A jelek szerint az olcsó(bb) mini csak 8GB memóriával rendelkezne, így a tablet ára is némileg kedvezőbb árfekvésű lenne.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

5 hozzászólás

 1. RBAndi - 2013.10.02. 20:18

  Jó szöveg. :-) Már vártam valami ilyesmit, hogy ki lehessen tolni a Retina kijelző megjelenését a miniben. Retinásan szerintem túl nagy konkurenciát jelentene a 9,7″-es iPad-nek, még akkor is, ha az új generáció könnyebb lesz. Én simán el tudom képzelni azt, hogy a menetrend hasonló lesz, mint anno volt az iPad-el. Jött az 1. generáció, ami nagy durranás volt, aztán jött a 2. generáció, ami ha jól emlékszem, akkor az A5X chip-en kívül nem is mutatott fel túl nagy dolgot. A 3. generáció hozta el a Retina kijelzőt. Logikus lenne ha ezt az utat járná be a mini is. Így az Apple további 1 évnyi előnyhöz jutna a nagy iPad-el, hogy valami olyat mutasson fel vele kapcsolatban, ami a jelenlegi helyzetet eredményezi az éppen Retinásan megjelenő minivel szemben. A környezetemben sokan a minit választották volna, ha Retina kijelzője lenne. Ment is a tipródás, hogy mi legyen: Könnyű súly, kompakt méret vagy Retina kijelzős iPad 4? Az esetek többségében nyert a Retinás iPad 4. 2014 októberére biztosan megint lesz valami olyan ami miatt megint lehet tipródni, hogy mini legyen vagy iPad 6. Ha ez így lesz, akkor legalább lesz egy jó okom arra, hogy a jelenleg még elérhető, de várhatóan a következő generációban már nem létező Palaszürke minit vegyem meg, ami szerintem sokkal elegánsabb az új Asztroszürke árnyalatnál.

 2. Orsos vinetuuuu - 2013.10.02. 23:03

  Ja ezt már ismerjük:)) occóó iPad Mini, mint az iPhone 5c occóó iPhone hehe.
  Mit ad olcsón az alma? Segítek semmit.

 3. Tóbiásmester - 2013.10.03. 08:35

  Szerintem símán gyárthatnának kamerák nélküli iPad-et is. Az tényleg olcsóbb lehetne. Biztosan sokan vagyunk, akik az iPhone mellé vettük a tabletet, így viszont teljesen felesleges a kamera. A telefon úgy is mindig azsebben, és ugye a telóval készült fotók azonnal megjelennek a tableten is.

 4. Pintyo - 2013.10.03. 08:47

  Igen, szerencsére semmit nem ad olcsón! Így is minden második embernél iPhone van! Legalább is itt Londonban!

 5. RBandi - 2013.10.03. 11:20

  Londonban nem is drága az iPad Mini. Szerintem nagyon nem mindegy, hogy valaki az ottani, havi fizetésének a 15-20-25%-ából meg tudja venni az eszközt, nem úgy mint itthon, ahol még a legolcsóbb verzió is lényegében 1 havi fizetésébe kerül sokaknak. Persze nem a készülék ára olcsóbb, bár valamennyire még ez is igaz. Sokkal inkább az ottani fizetések mértéke és a fizetőereje másabb.

Szólj hozzá Te is!