Repülőtéri gurulópályára navigálja az Apple Maps az autósokat

Gabro 2013.09.26. 21:52 Apple, Programok 10 hozzászólás 827

Nem könnyű azoknak az élete, akik az alaszkai Fairbanks Nemzeközi Repülőtérre szeretnének eljutni az Apple Maps segítségével. A program ugyanis rendre, nemkívánatos helyre navigálja a gyanútlan autósokat. A cím a gurulóútra mutat, ami rögtön a kifutópálya mellett helyezkedik el, s ezt a repülőgépek rendszeresen használják. Noha az Apple Maps magára a kifutópályára még senkit nem küldött, néhányan önkéntelenül is ráhajtottak az igen veszélyes aszfaltra.

Melissa Osborn, a repülőtér üzemeltetési vezetője elmondta, hogy az előző hetekben két alkalommal is behajtottak a repülőtér területére annak ellenére, hogy több figyelmeztetés és egy tiltókapu mellett is elhaladtak. Az Apple-t értesítették erről a kellemetlen problémáról, s már sikeresen javították a fejlesztők a hibát.

Az Apple Maps-nek nem ez volt az első, esetleges életveszélyt is okozható instrukciója. Tavaly decemberben az ausztráliai Victoriában a puszta közepére irányította az autósokat. Ezt a Samsung marketingkampányában kíméletlen módon fel is használta. Amikor az Apple Maps debütált, rengeteg kritika érte a programit, mivel katasztrofálisra sikeredett.

Természetesen az almás vállalat azonnal nekilátott a hibák javításának. Több szakértőt is felbéreltek világszerte, hogy javítsák a térkép adathiányosságát, illetve bekebeleztek térképprogramokat, mint például a Hopstoppot, a Locationary-t és az Embarkot. Tim Cook vezérigazgató személyesen kért elnézést a program okozta kellemetlenségekért, ezenkívül biztosította a publikumot arról, hogy rögtön nekilátnak a szoftver javításának és fejlesztésének.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Nagyon szereti az Apple kütyüket, egy iPhone-t, iPadet és iPodot birtokol, melyektől soha nem válna meg. Jelenleg az IBS hallgatója.

10 hozzászólás

 1. Yeti - 2013.09.27. 01:11

  Mekkora szar.. Google 1000x jobb. Apple koppinthatna

 2. Barney - 2013.09.27. 03:03

  Ezt amúgy nem értem, mert TOM TOM adatbázis van mögötte ami nem olyan rossz, persze nem egy Garmin, de akkor is.. De saja valóban jobb a Google Maps…

 3. Elferi - 2013.09.27. 08:59

  Kedves Yeti
  Gondolom a neved utal az inteligenciadra is!

 4. Nigu - 2013.09.27. 11:15

  Neha tenyleg elvisz fura helyekre,de mellette ott a google maps es nagyobb utakra pedig a tomtom teljes eu. Sok fele szoltam utazni inkabb bebiztositom magam tobb navival. De nekem akkor is a legjobb a tomtom. Net sem kell hozza. Kicsit draga volt de megeri az arat szerintem.

 5. OrsosVinetouuu - 2013.09.27. 14:16

  Középkori szint a google és apple navigáció mondjuk egy navigonhoz vagy igohoz hasonlítva.
  Az apple venné meg a garmint aztán alázhatná a google mapsot:)

 6. Pepe9974 - 2013.09.27. 16:07

  A Garmin nem túl jó szerintem, a Tomtom jobb.

 7. Zoli - 2013.09.27. 16:42

  Pepe>>>szerintem is tom tom. Hasznaltam a garmint de sokkal sokkal jobb a tomtom.

 8. Vtomix - 2013.09.27. 18:34

  Én már kb 6 éve használom az igo-t (más és más platformokon) és tökéletesen meg vagyok elégedve vele! A legjobb!!! Az apple maps elbújhat mellette…

  Meg ha olyan helyen tévedsz el, ahol nincs mobilnet, akkor mi van? Vagy pl nem akarunk roamingolni aranyáron… A google maps és a apple maps is az útvonaltervező algoritmusának lényegét a szervereken futtatják…

 9. Kvakk - 2013.09.27. 19:50

  Osztom a véleményed az Igo mindent visz, csak ugye meg kell venni egyszer :)

 10. Pepe - 2013.09.28. 22:57

  A Garmin már akkor navigációval foglalkozott mikor még a többi cég nem is létezett. Saját térképeik vannak nemcsak közúti, de túra, hajózási, légi stb. vonalon is. Garmin térkép adatbázis a legnagyobb. Sajnos Mo. nem túl praktikusan van feldolgozva, illetve a programjaik kicsit furának tűnhetnek a többiekéhez képest. Ez valami olyasmi mikor a 20 éves Audi-ból átülsz a vadi újba, elvárod hogy minden a régen megszokott helyen legyen. Túrázáshoz a legjobb ettől függetlenül.

Szólj hozzá Te is!