A magyar kisbefektetők keresik a külföldi részvényeket

Helme 2013.08.21. 22:38 Apple, Egyéb 3 hozzászólás 319

Egyre több magyar kisbefektető keres célpontot a külföldi tőzsdéken, elsősorban az amerikai parketteken, a KBC Equitas tapasztalatai szerint. Az online tőzsdei szolgáltató eco.hu gazdasági portálon végzett, szerdán ismertetett kutatása szerint az alacsony betéti kamatok miatt alternatív befektetést keresők több mint 80 százaléka venne külföldi értékpapírt, negyedük pedig kifejezetten az amerikai befektetési lehetőségek iránt érdeklődött.

A brókercég online tőzsdéző saját ügyfelei közül tízből hárman már kereskedtek külföldi részvénypiacokon, és az amerikai parkettek a KBC Equitas tapasztalatai szerint is a legnépszerűbbek közé tartoznak. Takács Szabolcs, a cég üzletfejlesztési igazgatója szerint a Nasdaq a technológiai részvények miatt favorit, a New York Stock Exchange parkettjét pedig a pénzügyi társaságok papírjai miatt keresik a befektetők.

A Nasdaqon a legtöbb magyar kisbefektető az Apple, a Facebook, a Microsoft vagy például a Google papírokkal kereskedik, addig a Wall Streeten elsősorban a Bank of America, a Citigroup, a Morgan Stanley és a Goldman Sachs részvényeket keresik.

A külföldi tőzsdékre merészkedők a KBC Equitas tapasztalata szerint szívesen fogadják és nagyra értékelik az erős elemzői támogatást, a kereskedési tippeket, ugyanakkor a döntésben nagy jelentősége van a kereskedés díjainak is. A brókercég augusztusban kedvezményes kereskedési lehetőséget hirdetett meg, amitől azt várja, hogy tovább növeli a Wall Street népszerűségét a részvénybefektetések iránt mind nyitottabb lakossági befektetők között.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

3 hozzászólás

  1. iAm - 2013.08.21. 23:10

    Szuper de hogy is jön ez ide? :)

  2. Dul - 2013.08.22. 03:32

    Hogy benne van az apple …:)

  3. Dudee - 2013.08.22. 06:28

    Na igen,ha lehetett volna en is vettem volna reszvenyt. Apple,Google,de azert kicsit (olcsok). Jo befektetes,de nem a facebook,most talalta meg magat megint csak.

Szólj hozzá Te is!