Egy felmérés szerint az iPhone a legtöbbet használt mobil

Dan 2013.08.03. 16:20 Apple, iPhone 3 hozzászólás 957

Érdekes infógrafikát tett közzé a főként az okostelefon használók szokásait vizsgáló Forrester. A kutatásban elsősorban Android illetve iOS rendszerrel operáló telefontulajdonosokat kérdeztek meg főbb mobilhasználati szokásaikról. Az eredmény pedig valóban meglepő. Számos telefonhasználati szokásainkra vonatkozó  infógrafikát láthattunk már, többek között mi is mutattunk egyet a legutóbb, ebben a cikkünkben. A Forrester által nem régiben készített felmérésben a kutatók elsősorban a két piacvezető rendszer használata közti különbségeket vették górcső alá.

Az elsősorban az amerikai felhasználók körében készített felmérésben azt vizsgálták, hogy milyen arányban oszlanak meg az Android és az iOS rendszereken használt appok. A táblázatból kiderül, hogy a két piacvezető platformon továbbra is az időjárás kategóriába tartozó alkalmazások a legnépszerűbbek, míg a Sport kategóriába tartozók a legkevésbé.

Második helyen a közösségi oldalalakkal kapcsolatos alkalmazások végeztek, míg harmadik helyezettek lettek a navigációs applikációk.  A kutatás eredményét bemutató grafika legérdekesebb része azonban nem ez, hanem a százalékos megoszlásban feltüntetett adatok: jól látszik, hogy az iOS a vizsgált alkalmazás típusok között továbbra is előkelő helyen szerepel az Androiddal szemben. Ti milyen alkalmazásokat részesítetek előnyben?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

3 hozzászólás

  1. Axon - 2013.08.03. 16:45

    Sziasztok, tudom nem ide tartozik de ha iOS 7 béta 3-at letöltöm az működni fog még? mert ingyenes béta 4-et nem találok sehol ami működik. Ha a béta 3 jó akkor nem kell letöltenem a 2-est ugye kezdhetem a 3-assal?

  2. LiEuTeNaNt - 2013.08.03. 19:38

    Kezdheted a hármassal :)

  3. Axon - 2013.08.03. 20:00

    Köszi és abban tudnál segíteni hogy iPad 2 wifi vagy iPad 2 wifi Rev A vagy mi :)

Szólj hozzá Te is!