Ilyen lehet majd az iWatch hajlítható akkumulátora

Kacor 2013.07.19. 11:27 Apple, Egyéb 1 db 916

Nem sokkal azután, hogy egy új, az iWatch-hoz tervezett rugalmas akkumulátor koncepcióját tartalmazó Apple szabadalom nyilvánossá vált, a német Mobile Geeks oldal egy már létező példán mutatott be egy teljesen rugalmas, hajlítható, óraszíj méretű akkumulátort, amelyet a taiwani ProLogium gyártott.

A “Flexible Printed Circuits” (azaz “Rugalmas Nyomtatott Áramkörök”) technológiája már több éve ismert (az alkatrészeket egy hajlítható műanyag lapkára illesztik), eleddig épp csak az akkumulátor okozott komoly fejtörést.

A szóban forgó Apple szabadalomban még merev, FCP-re szerelt akkumulátorok szerepeltek, a legfrissebb technika azonban már lehetővé teszi “FCP keramikus lítium akkumulátorok” gyártását, így maguk az akkumulátorok is rugalmassá, hajlíthatóvá válnának. Az alábbi videóban megismerkedhettek a legmodernebb FCP technológiákkal, 2:28-nál pedig a a FCP óraszíjként való alkalmazását mutatják be.

A legfrissebb hírek szerint az iWatch 2014 második felében érkezhet, bár az sincs kizárva, hogy már idén ősszel bemutatják az új Apple terméket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Olivér - 2013.07.20. 17:19

    Semmi értelme ilyen órának. De most komolyan ki akar 2cm-és kijelzőn bármit is olvasni vág írni.

Szólj hozzá Te is!