Több országban elérhető az Apple kétlépcsős biztonsági megoldása

Kacor 2013.05.12. 14:00 Apple, iPhone 6 hozzászólás 1 462

Az Apple márciusban vezette be a kétlépcsős Apple ID verifikációt Amerikában, Angliában, Ausztráliában, Írországban és Új Zélandon. Május 10-től az új szolgáltatás azonban többek között Mexikóban, Németországban, Oroszországban, Ausztriában, Brazíliában, Belgiumban, Porutgáliában, Olaszországban és Lengyelországban is elérhető.

Az érintett országokban az új opció automatikusan megjelenik Apple ID-nk biztonsági beállításainál. Ha aktiváljuk a kétlépcsős módszert, ahhoz, hogy accountunk-at módosítsuk, vagy alkalmazásokat töltsünk le új iDevice-unkról, két Apple eszközre lesz szükségünk. Miután a szokásos módon megadtuk Apple ID-nket és jelszavunkat, SMS-t kapunk a másik Apple kütyünkre: az így megkapott kódot kell megadnunk a frissen vásárolt eszközön.

Az Apple egyelőre csak a március óta támogatott országokban küldi ki SMS-ben a jelszavakat, így ahol a szolgáltatást mostantól érhető el, a felhasználóknak a beállításokban meg kell jelölniük egy “megbízható eszközt”, amin a Find my Phone app-ban kapják meg az új jelszót – ezt beírva a másik eszközön is hozzáférhetnek az iTunes-hoz és az App Store-hoz.

UPDATE: Egyre több felhasználótól kapjuk az információt, hogy Magyarországon is elérhető!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

6 hozzászólás

 1. Peti - 2013.05.12. 14:46

  De hát elérhető itthon is. Nekem magyar apple id-m van és tegnap be is tudtam állítani a kétlépcsős azonosítást. SMS-t nem küldenek, de a Find My iphone küldte a kódot.

  • Helme - 2013.05.12. 14:56

   Hoppá, köszönjük az információt, nekünk valamiért még nem működik, de akkor Magyarországon is elindult!

 2. Na - 2013.05.12. 17:22

  És ha nekem csak egyetlen egy iphone-m van? Azt írtátok két Apple készülékre van szükség.

 3. mester778 - 2013.05.12. 20:57

  mi van ha csak egy iphone-om van?

 4. Csigusz - 2013.05.12. 22:51

  És hogy mi van akkor ha csak egy Apple készülékünk van?

Szólj hozzá Te is!