StandScan Pro – iPhone-ból szkenner pillanatok alatt

Tian 2013.05.02. 18:14 Apple, Egyéb 8 hozzászólás 1 640

Az iPhone kamerájával amellett, hogy barátainkat, állatainkat és a panorámát fényképezzük, sokszor készítünk dokumentumokról, receptekről, névjegykártyákról vagy akár egy szórakozóhely ruhatárában kapott sorszámáról egy képet, hogy a fényképeink közt tárolva, bármikor visszanézhessük őket.

Az egyetemisták körében is gyakori, főleg a vizsgaidőszakban, hogy az órákon kevésbé jegyzetelő diákok, csoporttársaik füzetéből próbálnak minél több anyagot beszerezni, melynek rögzítéséhez a mobiltelefonjuk kamerája áll rendelkezésükre. Ha szerencséjük van, akkor sikerül pár éles képet készíteniük, de itt is előfordul, hogy nem minden látszik, esetleg belelóg az ujjuk a képbe és emiatt lemaradhatnak a fontosabb dolgok.

Az App Store-ban számos olyan alkalmazás található, mely ezeket a problémákat próbálja áthidalni és a kép elkészítése után lehetőségünk van a perspektívát, fényerőt és a többit korrigálni, és csak a szöveget tárolni, de a StandScan segítségével akár egy szkennerré is alakíthatjuk iPhone készülékünket.

A StandScan egy olyan vékony és könnyű (250 gramm) állvány, melynek tetejére csupán rá kell helyeznünk a mobilkészülékünket és már indulhat is a szkennelés. Úgy lett kialakítva, hogy a kiegészítő aljára helyezett A4-es dokumentumot az iPhone kamerája teljesen lefedi, így nincs szükség a kép elkészítése után további utómunkára.

Jelenleg két verzió érhető el belőle: a 20 dolláros StandScan és a 30 dolláros StandScan Pro. A különbség csupán annyi, hogy a Pro változat még egy beépített LED lámpát is tartalmaz, a világosabb kép érdekében. Az ötlet jópofa, de ennyi pénzért inkább fölösleges kiegészítő. Aki szeretne beolvastatni különböző dokumentumokat iPhone készülékével, azoknak ajánljuk a Scanner Pro vagy az ingyenesen elérhető Scanner Mini alkalmazást.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

8 hozzászólás

 1. Én madapaka - 2013.05.02. 18:28

  Teljesen felesleges

 2. iPeti - 2013.05.02. 19:31

  Ez nem ide kapcsolódi de honnan lehet letölteni Cydiát ingyen és hogyan?

 3. Lacko-o - 2013.05.02. 20:51

  Ennyiért már veszek egy teljes szkennert… Ez nevetséges!!!

 4. Gibby - 2013.05.02. 21:37

  Ennyi erővel lefotózom.

 5. Onemore - 2013.05.02. 22:01

  Mik ezek az alkalmazások pl, amikről szó van az elején?

  • Tian - 2013.05.02. 23:39

   Talán az egyik legjobb ilyen alkalmazás a kategóriába a Scanner Pro, illetve az ingyenes változata, a Scanner Mini. A Pro-ban csupán a megosztási funkció, ami plusz, illetve egyből feltöltheted a beolvasott dokumentumokat a Dropbox-ba, a Google Drive-ba, stb. De van a TurboScan, ami szintén népszerű vagy a TinyScan Pro, illetve az ingyenes változata.

 6. Yooozi - 2013.05.02. 22:31

  Cydiahoz jailbreakelni kell a telefont…

 7. iGyuri - 2013.05.03. 00:08

  Ja,amúgy meg van egy ingyenes progi CamScanner.
  Lefényképezed a szöveges dokumentumot vagy egy kottát akármit és otthon kinyomtatod A4-es nagyságban.Nem kell ennél jobb,olyan mintha lefénymásoltad volna.
  Ha van iPad-ed akkor meg nem is kell nyomtatgatni hanem egyszerüen megnyitod az iBooks-al
  és már ott is van eredetiben.

Szólj hozzá Te is!