Egy iPhone alkalmazás segít a művégtaggal élő férfinek

NZsolt 2013.04.19. 18:01 Apple, iPhone 2 hozzászólás 765

Még 2008-ban Jason Koger egy baleset miatt mindkét kézfejét elvesztette. A szerencsétlenség óta Koger többféle műkezet is kipróbált már, ám most egy egészen újszerű találmány segíthet neki, hogy jobban boldoguljon a hétköznapokban. Az eddigi művégtagokat egy interjúban úgy jellemezte, hogy „olyan, mintha mindenhová magammal vinnék egy szerszámosládát, amiben egyetlen szerszám van csak”.

Koger az első akinek lehetősége volt kipróbálni a l-imb ultra revolutiont, mely kifejezetten a mindkét kezüket elvesztett személyeknek készült. A brit fejlesztésű technológia a jelenlegi legmodernebb protézist tudja előállítani, befordítható hüvelykujjal, illetve 24 előre programozott pozícióval. Egy iPhone-os app segítségével vezérelheti a kezeket, mindegyik „mód” testre szabható.

A gyors funkciók között van kinyújtott mutatóujj-funkció gépeléshez, illetve be lehet állítani a tenyeret kis és nagyméretű tárgyak megemeléséhez is. Koger szerint ez sem helyettesítheti az eredetit, de sokkal könnyebben tud így boldogulni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

21 éves egyetemista, a technika messzebbi oldaláról. Kedveli az áram nélkül is működő dolgokat.

2 hozzászólás

  1. Laci - 2013.04.19. 18:50

    Okos bár sohase legyen szükség rá

  2. Pali - 2013.04.23. 10:09

    Ha mindkét kézfejét elveszítette, akkor mivel kezeli az iphonet?

Szólj hozzá Te is!