Az iOS6-os Safariban biztonsági rést fedeztek fel

Helme 2012.12.22. 18:34 Apple, iPhone 4 hozzászólás 1 372

Ha használtad az iOS6-os Safarit mostanában, akkor valószínűleg láttad már az applikációs bannereket felbukkanni honlapokon. Ezt akkor használják, ha egy weboldal rendelkezik saját AppStore-os programmal. Ha ide kattintasz, akkor láthatod, hogy például az iPhoneHungary is rendelkezik ilyennel: a mi alkalmazásunk az iHungary. Ez elsőre nagyon jónak tűnhet, hiszen az olvasó egyből tudja, hogy van kapcsolódó program, de az AppleInsider jelentése alapján azért nem annyira örömteljes a történet.

Lisa Myers az Intego biztonsági cég szakembere elmondta, hogy ezek a kis bannerek úgy tudják manipulálni a beállításainkat, hogy arról mi nem is biztos, hogy tudunk. Azt nem árulta el, hogy kik tudnak ezzel visszaélni, de szerinte nem annyira aggasztó a helyzet. Mint kifejtette, jelenleg nem jelent veszélyt, de továbbra is figyelemmel kísérik, mert lehet, hogy ezt a biztonsági rést valakik ki szeretnék használni. Továbbá az is kérdéses, hogy a megváltozott beállítások által a későbbiekben hozzá tudnának-e férni a felhasználók személyes adataihoz. Jelenleg biztosan nem.

Aki nagyon paranoiás, az letilthatja a JavaScript-et, de a szakértő szerint erre nincsen szükség, ugyanis nem tudnak nagy kárt tenni. Azonban bosszantó lehet, hogy a tudtunk nélkül változnak meg apró beállítások. Kíváncsian várjuk a további fejleményeket. Az biztos, hogy az iPhoneHungary csapata nem használja ki ezt a rést.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

4 hozzászólás

 1. matyas - 2012.12.22. 22:57

  mit jelent a res pontosan? milyen beallitasok alakithatok at?

 2. Mark - 2012.12.23. 10:44

  Jó hogy ezt így elmondják, mostmár mindenki tudja hogy van ez a biztonsági rés… Még a hackerek is.. :S

 3. Fky - 2012.12.23. 15:14

  Remelem olyan jailbreakhez hasznaljak ki mint amit utoljara @comex csinalt es bongeszon keresztul telepitheto volt :))

 4. Zoli - 2012.12.23. 18:48

  Lehet, hogy ezert nem megy nalam a DVR? Olcso telefonon mukodik.

Szólj hozzá Te is!