Összemérték a Siri és a Google Voice jelenlegi tudását

NZsolt 2012.11.02. 13:02 Apple, iPhone 0 db 1 647

Egy összehasonlító tesztben küldte ringbe a TUAW az Apple és a Google alkalmazását. A teszt során különböző szempontokat vettek figyelembe; a keresés sebessége, a találat minősége egyaránt számított. Az eredmény roppant érdekes.Kiderült: a Siri-nek még néha van mit tanulnia a beszédfelismerésről, mert a Sandy hurrikán parancsra ő valamiért Sanda-t keresett, míg a Google-alkalmazás elsőre eltalálta, amit kértek tőle.

Azonban ha térképes keresésre került a sor, Siri átveszi a vezetést – a találatok pontosabbak és rendezettebbek voltak, mint a vetélytárs esetében. A készülék szempontjából nem mindegy, hogy iOS vagy Android fut rajta, hiszen az iOS-on a Google Voice nem tudja kihasználni maximálisan azt, amire képes, míg a Siri gyakorlatilag átszövi az egész rendszert, a találatokhoz kontaktokat, naptáreseményeket stb. lehet hozzáadni.

Az alkalmazásokat előre felkészítették az olyan trükkös kérdésekre, mint a “melyik a legjobb okostelefon?” A Google egy Yoda mestert megszégyenítő “Nincs olyan okostelefon, ami mindenkinek megfelel” bölcsességgel válaszol, majd rákeres a neten a “legjobb okostelefon” parancsra. Siri pedig nem lázadozik, egyértelműen az iPhone-t ajánlja.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

21 éves egyetemista, a technika messzebbi oldaláról. Kedveli az áram nélkül is működő dolgokat.

Szólj hozzá Te is!