Holnap érkezhet az átalakított “The Re-New iPad” táblagép is

KeleMan 2012.10.22. 12:29 Apple, iPad 7 hozzászólás 1 990

Az Apple a holnapi nap tartja majd meg San Jose városában az újabb médiaeseményét, melyen minden valószínűség szerint bemutatják majd az új iPad mini készülékeket, valamint talán a 13″-es Retina kijelzővel ellátott újgenerációs MacBook Pro modelleket is. De mi a helyzet az új iPad készülékkel, vagyis a teljesértékű, 9,7″-es harmadik generációs táblával?

Az idén tavasszal bemutatott Retina kijelzővel felszerelt iPad 3 bár remekül sikerült, igencsak megosztotta a felhasználókat. A készülék rendkívül gyors, a 2018×1536 pixeles felbontású megjelenítő pedig eszement szép. Sajnos azonban ezzel együtt nőtt az alkalmazások mérete, egyes felhasználók melegedési problémát is tapasztaltak, valamint a készülék sajnos ismét egy picit vastagabb és nehezebb lett, mint az előző, második generációs iPad táblagép.

A hatalmas újítás a 4G hálózati támogatás megjelenése volt, mellyel sajnos az Apple nagyon mellélőtt. Azt ugyanis a felhasználók csak az USA-ban és Kanadában tudták kihasználni. Az Apple a megjelenés után pár hónappal le is vette weboldaláról és a termék adatlapjáról a 4G/LTE támogatási lehetőség feliratot, mivel Ausztráliában, Nagy-Britanniában és egyéb országokban is a fogyasztóvédelem szerint megtévesztő volt ezen tulajdonságok megemlítése.

Most úgy tűnik, hogy az Apple javítani fogja ezen tulajdonságokat és a holnapi keynote során egy ráncfelvarrott és belsőleg kissé átalakított iPad táblagépet is bemutathatnak. A 9to5Mac információi szerint a 9,7″-es táblagép árai nem fognak változni, de a korábbi hálózati támogatás mellett az új modellekben már globális 4G/LTE támogatásra alkalmas chip fog megjelenni, így azzal Észak-Amerika mellett Európában és Ázsiában is használhatóvá válik a szupergyors internet.

Az Apple.Pro egy képet is közölt, melyen már az állítólagos új iPad készülék található, melyen megjelenik az iPhone 5 és új iPod készülékeknél debütált Lightning töltőcsatlakozó is. Bár a további belső átalakításokról semmit sem lehet tudni, de elképzelhető az is, hogy az új iPad új processzort, vagy legalábbis valamilyen átalakított chipeket kap majd, mellyel az Apple a melegedési problémát is megszüntetheti.

Elképzelhető az is, hogy a feltupírozott készülék már szintén In-Cell alapú megjelenítőt fog kapni, mellyel a készülék tovább vékonyodhat, így annak súlya is kedvezőbb lesz. Felmerül persze a kérdés, hogy akkor vajon milyen bejelentés marad majd jövő év elejére? Vajon az Apple akkor is frissíteni fogja majd az iPad készülékeit? És ha igen, akkor mivel?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

7 hozzászólás

 1. Fleshman - 2012.10.22. 13:34

  Az új iPad meg a melegedés az tiszta felfújt zagyvaság. Egyáltalán nem zavaró, csak kicsit furcsa, mivel az előző két generáció tiszta hideg volt.
  És elég valószínű hogy az új iPad megkapja a lightning csatit, de ez így van jól.

 2. Blabla - 2012.10.22. 15:45

  ,, RE -New iPad ” én egy előző cikkben viccnek szántam azt a hozzászólást hogy az lesz a neve ,,az újabb új iPad ” :D megmondtam :P :) ( tudom hogy a fordítás nem pontos , de hagyatok örülni :) )

 3. MacFly - 2012.10.22. 19:32

  Tènyleg: Hogy fogják hívni? Új iPad után nemhiszem hogy iPad 4 lesz. Vagy átnevezik a mostanit iPad 3-ra?
  iPad3S?
  ,, Kicsit más új iPad?” ???

  • Fleshman - 2012.10.23. 10:43

   Mert az iPad2-őt átnevezték?
   Akkor meg?
   The new iPad with the new Lightning connector, azt kész

 4. Sohi - 2012.10.23. 00:16

  Milyen melegedésről van szó?
  Én az ipad 3-nál folyamatos használat mellett is esetleg langyosságot éreztem max 30-35 fok, ez lenne a nagy problem?

 5. strucc007 - 2012.10.23. 07:38

  Ha megjelenik, lecserélem az iPad 2-őm ;)

 6. strucc007 - 2012.10.23. 22:04

  Lecserélem ;)

Szólj hozzá Te is!