Az Androidosok 22%-a váltana az almás eszközökre

KeleMan 2012.09.25. 16:35 Apple, Egyéb 0 db 1 093

Az Aytm.com szerkesztői készítettek egy rendkívül látványos infografikát, melyen bemutatják hogyan is fog szerintük alakulni a 2012-2013 évi mobilpiac. Az adatokat egy 600 fős létszámmal elvégzett felmérésből nyerték, melynek a kivonatából sok érdekesség kiderül. A megkérdezettek mindössze csupán 27%-a nem rendelkezik okostelefonnal, az összes többi válaszadó valamilyen, egy vagy több okoskészüléket már több éve használ.

A 73%-os részesedését egy egészre vetítve kiderül, hogy az Androidos eszközök aránya 40%, az iOS készülékeké 23%, míg a Blacberry és a Windows alapú okostelefonok 5 és 3%-ot tesznek ki a megkérdezettek körében. Az iPhone 5 megjelenésével az is kiderült, hogy a következő 6 hónapban az Apple készülékét használók csupán 9%-a váltana Androidos készülékre, viszont az Android felhasználó táborának majdnem egynegyede, összesen 22%-uk váltana iPhone eszközökre és csatlakozna az almásokat támogatók világába.

Érdekesség, hogy az Apple telefonját használók köréből 87% nyilatkozott úgy, hogy mindenképp vásárolna újabb iPhone készüléket az Apple-től, míg az Androidos táborból 73% döntene úgy droidos eszköz vásárlása mellett.

A következő 6 hónap során az elemzők szerint a piacon az Androidos eszközök 49%-ban lesznek jelen, az Apple 39%-os szeletet fog birtokolni a tortából, míg a Blackberry és Windows alapú mobiloperációs rendszerek 3 és 5 százalékot. Érdemes még megemlíteni, hogy az elkövetkezendő fél évben az iPhone 5 aránya a teljes Apple mobilkészülékeinek 71%-át fogja kitenni a piacon az eladásokat tekintve, míg az iPhone 4S 19%-ot, az iPhone 4 8%-ot, míg a többi részt a régebbi modellek.

A megkérdezettek közül, akik iPhone 4S készülékkel rendelkeztek 75%-uk válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy a következő fél évben váltani fog az új iPhone 5-re.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!