Rekordmagasságban, 700 dollár felett zárt az Apple

KeleMan 2012.09.23. 18:07 Apple, Egyéb 0 db 874

Rekordárfolyamon, 702,08 dolláron zártak kedden az Apple részvényei. Az iPhone 5-ös telefonok megjelenése miatt lépték át az Apple-részvények a 700 dollárt, miután az előrendelések már az első napon meghaladták a 2 millió készüléket. Az Apple, amely a múlt hónapban rövid időre többször is elfoglalta már a csúcsot, úgy tűnik, most huzamosabban letaszította a Microsoftot a legnagyobb tőzsdei értékű amerikai nagyvállalatot megillető piedesztálról.

Az Apple-részvények márciusban érték el a 600 dollárt. A Dow Jones összesítése szerint a papírok az elmúlt egy hónapban 5, az elmúlt egy év során pedig 73 százalékkal drágultak. A 700-asok klubjának – vagyis az olyan részvényeknek, amelyeknek ára meghaladja 700 dollárt – jelenleg mindössze öt tagja van a New York-i tőzsdén. A frissen felkerült Apple-papírok mellett csak a Berkshire Hathaway A sorozatú részvénye (132.770 dollár), a Seaboard (2.259 dollár), az NVR (856 dollár) és a Google (715 dollár) részvényei tartoznak ebbe a szűk csoportba.

A kaliforniai San Joséban egyébként kedden az illetékes szövetségi bíró, Lucy Koh elutasította a Samsung Electronicsnak azt a folyamodványát, hogy vonja vissza az előzetes végzést, amely megtiltja a cégnek, hogy Amerikában forgalmazhassa az iPadre feltűnően hasonlító Galaxy Tab 10.1 táblagépét. Az ideiglenes tilalmat Koh bíró még augusztus 24-e előtt rendelte el, amikor az esküdtszék úgy döntött, hogy a Samsung megszegte az Apple hat szabadalmát és 1,05 milliárd dollár bírság megfizetésére kötelezte a dél-koreai céget. A testület ítélete a Tab 10.1-et nem érintette.

A Samsung a bíróság mellet a reklámpiacon sem adja fel a küzdelmet az Apple-lel szemben és a hét eleje óta hirdetési offenzívát folytat az amerikai cég ellen az Egyesült Államokban. A dél-korai óriás hirdetéseiben azt hangoztatja, hogy okostelefonja, a nyár elején piacra dobott Galaxy S3 sok tekintetben többet tud, mint a most megjelent iPhone 5.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!