Másolta a svájci vasúttársaság óráját az Apple?

KeleMan 2012.09.22. 15:13 Apple, iPad 4 hozzászólás 1 755

Gondolom sokaknak feltűnt, hogy az Apple frissítette az Óra ikonját az új iOS 6 mobiloperációs rendszerben az iPad készülékeknél. Azt mondjuk nem értem, hogy az iPhone készülékeknél miért nem lehetett lecserélni az ikonját, de ez részletkérdés. A Svájci Szövetségi Vasút azonban beperelte az Apple-t, mivel az óra dizájnjának szabadalmai és védjegyei is az ő tulajdonában van.

Komoly pénzügyi és jogi következményei is lehetnek az ügyben, hiszen a Hans Hifiker által még 1944-ben tervezett óra a kitűnő svájci óragyártásnak köszönhetően nem csak az ottani vasút, hanem egyben Svájc jelképévé is vált az elmúlt közel 70 esztendőben.

“We’re trying to contact Apple in touch to control the unauthorized use of financial and legal” – Reto Kormann SBB sajtószóvivő

A svájci Blick szerint a vasúttársaság rendkívül dühös és már megpróbálták a kapcsolatot is felvenni az Apple képviselőivel, hogy az miért nem kért engedélyt az óra dizájnjának használatára vonatkozóan, hiszen azt más cégek számára is biztosítják. Ilyen például a Mondaine vállalat is, ami például férfi és női karórákat is értékesít ugyanezzel a dizájnnal.

Szerintem az Apple gyorsan megveszi majd a svájci vasúttársaságot.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

 1. 14bob88 - 2012.09.22. 15:17

  “Szerintem az Apple gyorsan megveszi majd a svájci vasúttársaságot.”
  xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 2. MrC - 2012.09.24. 23:17

  A Samsung stori kapcsán vhogy Almáéktó nem ezt vártam he!

 3. mukuki - 2012.10.02. 15:59

  El tudnám képzelni az Apple logót, mint óra alkalmazás az Apple termékeken. Apple logó alakú óra. Azonnal levédetterem :).

Szólj hozzá Te is!