Gondok lehetnek az iPhone 5 kijelzőjével is

Helme 2012.09.22. 20:21 iPhone 11 hozzászólás 12 078

Alig pár órája számoltunk be arról, hogy a fekete iPhone 5 úgy kopik, mintha valami hülyegyerek festette volna le fekete temperával az iPhone hátulját, máris itt van a következő érdekes sztori. Egyre több embernek akad gondja az új Apple telefon képernyőjével. Csak erős idegzetű Apple rajongóknak ajánlottak az alábbi videók.

Teljesen véletlenül akadtunk rá arra a cikkre, melyben szinte pontosan egy éve írtunk arról, hogy az iPhone 5 megjelenés 2012-re csúszhat a buborékos kijelző miatt. Úgy látszik nem volt alaptalan a hír, de 12 hónap elteltével sem tudták javítani a hibát. Fel kell hívnunk arra a figyelmeteket, hogy ez nem általános probléma, – mint a fekete készülék kopása – eddig csak pár iPhone 5-nél fordult elő.

Külföldi beszámolók szerint két fajta hibával lehet találkozni. Az egyik a fentebb említett hatás, ez akkor jön elő, amikor a felhasználó megnyomja a képernyőt. Akár hol tapizza a felületet a hiba nagyjából ugyan azon a pontokon ismétlődik, tehát nem az egész LCD a hibás, hanem bizonyos pontok. Az alábbi videón ez tökéletesen látszik. Kíváncsiak milyen fejet vághatott a “boldog” iPhone 5 tulajdonos.

A másik képernyő probléma hasonlóan kellemetlen, bár itt csak átmeneti zavarokról lehet beszámolni. Ezt viccesen “neongate”-nek hívják a külföldi fórumokban, mert úgy néz ki, mint amikor a neoncső a végét járja. Eddig nem lehet tudni, hogy mi okozza a hirtelen elinduló vibrálást. Egyszer van, egyszer pedig nincs. A videó alatti hozzászólásokban többen azt írják, hogy vélhetően valamelyik érintkezéssel van probléma. Kíváncsian várjuk, hogy Magyarországra milyen készülékek érkeznek. Remélhetőleg nem mi kapjuk meg a selejtet úgy, mint 2 éve az iPhone 4-nél.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

11 hozzászólás

 1. asdas - 2012.09.22. 20:43

  sziasztok!
  egy elég érdekes dolgot osztanék meg, talán kapcsolódik. van egy ipod touch 32gb-os készülékem, ios6-tal
  fb app, xy borítóképét nézegetem, és épp zoomolni akarok
  de egy ponton teljesen véletlenül áthúztam az ujjam és elsötétült a kijelző, majd visszafelé húztam és kivilágosodott. kiléptem az app-ból és azóta nincs ilyenem sehol, ugyan azon helyzetben sem
  olyan volt, mintha a képernyő fényerejét állítottam volna egy csúszkával..

  • Strucc007 - 2012.09.22. 20:51

   Most ezt még eccer lécci. Nekem is van iPod touch-om, megnézném, csak nem értem. Az FB borítóképèig értem ;)

   • asdas - 2012.09.22. 20:55

    van egy olyan sejtésem hogy a világon minden 100. iOS felhasználóval előfordul, nem IT-re szűkíteném
    annyi az egész, hogy ha az álló képernyő bal sarka fölött kicsivel böködtem elsötétült a képernyő, de amikor visszamentem már nem jelentkezett a hiba
    azért írtam ide, mert hasonlít a villogós iphone-hoz, csak kicsit más

    • Fleshman - 2012.09.23. 00:34

     Talán mert ott van a fényérzékelő?

 2. Farr Vince - 2012.09.22. 21:09

  Sziasztok
  Szerintem ez a buborekos ize buze egy spekulacia!
  Most neztem az iFixIt videojat, ossze vissza dobalja a telefont es semmi de semmi baja nem lesz, nem hogy nem kopik le a festek, de nem tort el semmi csak akkor mikor akarattal odacsapta!
  Es sok eses utan sem volt baja a kepernyonek sem az erintkezessel, se semmivel!

  • Jozsi - 2012.09.22. 22:28

   Annak a darabnak nem volt semmi baja a teszt után sem… ez viszont nem zárja ki, hogy más Iphone 5 készülékeknél a felsorolt gondok nem léphetnek fel. Ez az olcsó, agyonhajszolt munkások ára, miközben a konstrukciós és mérnöki teljesítmény lehet akár 100%-os is.

 3. Atteszku - 2012.09.23. 09:44

  Nekem is ugyan ez a villogos dolog történik de ritkán a 3g iphonommal. Például amikor este a fényeröt teljesen lehuzom és akkor vibrál (de ekkor se mindig) . :D

 4. H - 2012.09.23. 10:27

  Ez nem magának a kijelzőnek a problémája. Ilyen előfordult már más eszközökön is (PNA, Tapble, stb.) Egyszerűen a készülékek vastagsága és az alkatrészek elhelyezkedése, zsúfoltsága az ok. Valamelyik elem nyomást gyakorol hátulról a kijelzőre azon a ponton. Más készülékeknél is egyiken tapasztalható volt, a másikon nem. Az összeszerelés minimális eltérése is elég hozzá. Kevésbé merev hátfalú eszköznél a hátlap nyomása is előidézi.

 5. Di'Chuck - 2012.09.23. 14:34

  hát ez nagy cumi…

 6. Attila - 2013.01.04. 05:05

  Sziasztok
  iPhone 5-tel az alábbi gondjaim vannak remélem tudtok segíteni…
  Fényképezés közben ha bejövő hívás van lefagy a kijelző ami azt jelenti hogy elfeketedik es csak a felső információs sáv (óra, szolgáltató, akksi) látszódik. Ilyenkor bejövő hívást lehet fogadni de a telefon semmi másra nem alkalmas. Tehát sem hívni sem menüt használni nem lehet. Ezt több i5-ön teszteltek mindegy hogy vodás vagy gyári független kivétel nélkül ez a hiba fent áll. A telefon csak resetelés után tér magához sajnos.
  Másik problémám, hogy ha hívást kezdeményezek kihangositva es a hívott fél foglalt ordenáré hangokat ad a telefon. Ez kizárólag csak kihangosítás alatt és foglalt hívott fél esetén tapasztalható. Szintén több i5-ön próbáltuk.
  Harmadik problémám hogy Bluetooth kapcsolat alatt (autó gyári kihangosító vagy akár egy füles) 2 percenként automatikusan lezár a billentyű hiába nincs rajta billzár így vezetés közben körülményes a hívás megszakítás. Jelen esetben még multikormányról sem lehet. Tehát abban kérném a segítséget hogy írjátok meg kinek kell jeleznek ezeket a hibákat amik biztos hogy szoftveres hibák hogy kijavítása kerüljenek.
  Segítséget éket előre is köszönöm.
  Email: wasspoo@gmail.com

Szólj hozzá Te is!