Már gyártják az iPad minit a kínai gyárakban

KeleMan 2012.09.19. 14:29 Apple, iPad 4 hozzászólás 1 562

Bár iPhone 5 lázban ég lassan az egész világ, nem szabad megfeledkezni az Apple új és kisebb iPad mini készülékéről sem. Az Economic Daily kínai kiadása a tegnapi nap beszámolt arról, hogy a Foxconn már nem lesz monopol helyzetben, legalábbis ami az iPad készülékek előállítását és gyártását illeti. A lap szerint ugyanis a Foxconn mellett immáron a Pegatron is beszáll a buliba, melynek segítségével 1 hónap alatt közel 5 millió darab készüléket szerelhetnek össze.

Bár az Apple még nem erősítette meg, hogy egyáltalán lesz-e iPad mini, de az utolsó negyedévben várhatóan ezt is piacra dobják majd, ezért is várható, hogy októberben egy újabb Apple médiaesemény részesei lehetünk. A Pegatron egyébként az iPhone 5 előállításában is besegít, hogy az Apple tartani tudja az 53 milliós darabszámot, melyet még ebben az évben kíván értékesíteni a legújabb mobilból az Apple.

Látva az egy nap alatt 2 milliós előrendelési számot elért iPhone 5 készülék sikerét, az Apple számára rendkívül fontos, hogy tartani tudják az ütemtervet. Az iPad mini gyártásánál amúgy a Pegatron vélhetően 50-60%-os megrendelési arányt kapott az Apple-től, ami később még magasabb is lehet. Időközben kikerült egy kép is, melyen állítólag a Pegatron gyárából származó iPad mini készülék hátsó borítását tekinthetjük meg. A kép szerint az új iPad mini 7,85″-es kijelzőt kaphat majd, mely a kijelző két széleinél lényegesen keskenyebb kávát fog tartalmazni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

  1. Barni14 - 2012.09.19. 18:28

    kamera nélkül?

  2. losty - 2012.09.19. 18:43

    Ez csak egy mockup, bár másik mockupokon van kamera is, de szerintem már nem lépik meg azt, hogy kamera nélkül.

  3. elo - 2012.09.21. 17:45

    Új “nagy” iPad nem lesz?

Szólj hozzá Te is!