Lassan elkészül az Apple hatalmas napkollektor farmja

KeleMan 2012.09.17. 14:14 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 895

A végéhez közeledik az Apple Észak-Karolinában felhúzott adatközpontja melletti napkollektorok építése. Mint ahogy a képeken is látszik a hatalmas méretű adatközpont konkrétan eltörpül a “Solar-farm” mellett. A napkollektorok az Apple megújuló energiapolitikájának céljait helyezik előtérbe, hiszen egy ekkora óriásvállalat számára fontos, hogy a környezettudatosságot is szem előtt tartsa.

A Maiden mellett található napkollektorok összesen 40 megawatt energiát képesek majd termelni. Nemrég a Greenpeace támadta az Apple-t, hogy piszkos energiákat használ az épületeinek energiaellátására és, hogy az Apple termékeinek gyártása során is túl sok káros anyag jut a levegőbe. Úgy tűnik az Apple most eléggé impozáns választ adott a Greenpeace tiltakozására, hiszen az összes adatközpontjukat 100%-is megújuló energiaforrásokkal kívánják majd üzemeltetni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. Sanyi - 2012.09.17. 15:48

    Ezek biztos nem napelemek? …mert hogy nem mindegy…

  2. Endre - 2012.09.17. 23:12

    Pedig mennyi jó sok forróvízre van szüksége egy szerverfarmnak. :-) kollektor vizet melegít napelem meg áramot termel

Szólj hozzá Te is!