Megoldódni látszik az OS X Mountain Lion akkumulátorkezelési hibája

KeleMan 2012.09.15. 18:44 Apple, Egyéb, Mac 0 db 771

Mint pár nappal ezelőtt megtudtuk, az OS X 10.8-as legújabb Mountain Lion operációs rendszer sikere minden eddigi képzeletet felülmúlt. Már több, mint 7 millió alkalommal töltötték le a legfrissebb szoftvert. A továbbfejlesztett rendszer rendkívül sikeres tehát a felhasználók körében, sokkal több az 5 csillagos értékelés is a Mac App Store áruáházban.

Egyetlenegy hibája azonban mégis akadt, melyet több ezer felhasználó tapasztalt, majd dühösen az Apple hivatalos fórumain meg is osztott. Ez pedig az energiagazdálkodás. A MacBook gépek akkumulátorideje ugyanis drámaian csökkent egyeseknél, akik az új rendszerre váltottak. Az Apple megígérte, hogy javítja a hibát, mely az új 10.8.1-es frissítésnél egyeseknek segített is, de még mindig jóval kevesebb volt az elérhető üzemidő egy feltöltéssel, mint az egy éve megjelent Lion esetében.

Az Apple időközben már a 10.8.2-es frissítést is kiküldte a fejlesztők számára, amely várhatóan végleg leszámol ezen igen nagy problémát okozó hibával. A The MacObserver készített pár ábrát is, melyből jól látható, hogy egy 2011-es 15″-es MacBook Pro gép SSD-vel 367 perces, azaz 6,1 órás, míg HDD-vel 379 perces, azaz 6,3 órás működésre volt képes az OS X Lion 10.7.4-es változatával.

Aztán amikor megérkezett a legújabb Mountain Lion, ez az idő 4,3 és 4,6 órára mérséklődött, a szerint, hogy SSD-vel, vagy HDD-vel használjuk a gépet. Az OS X 10.8.1-es frissítés ugyan növelte az üzemidőt, de ez nem volt számottevő változás. A 10.8.2-es legújabb frissítés viszont már a Lion rendszerénél is jobb üzemidőt tesz elérhetővé, mondhatni visszaállítja az eredeti állapotot. SSD-vel 6,3, míg HDD-vel szerelt változat esetében 6,4 órás akkumulátoridőre számíthatunk.

Az Apple úgy tűnik megoldotta a problémát, de várjuk ki a végét. Reméljük a frissítés is hamarosan megérkezik a felhasználók számára is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!