iHungary: érkezik az iPhoneHungary alkalmazás frissítése

Helme 2012.09.14. 14:09 Programok 0 db 1 267

Szinte pontosan egy éve fogalmazódott meg bennünk az a gondolat, hogy milyen jó lenne, ha iPhone-ra és iPadre elérhető lenne egy iPhoneHungary-s alkalmazás. Sokat keresgéltünk fejlesztők között, amikor is sikeresen megtaláltuk az Idealisatort, akik összeraktak egy nagyon jól szuperáló programot. Amolyan tesztként gondoltunk rá, nem hittük volna, hogy közel 15 ezer készüléken fog helyet foglalni az oldalunk applikációja. A statisztikákat elnézve naponta 4-5 ezer felhasználó lép be az alkalmazásba. Mivel ez kiemelkedő szám, úgy gondoltuk, hogy egy kicsit felturbózzuk az iHungary-t, s olyan funkciót fogunk belerakni, mely egy kis pluszt adhat.

Az oldalunk arculatváltáson esett át, mely meg fog látszani az iHungary 1.5-ös változaton. Azért neveztük el így, mert november környékén jön még egy nagyobb frissítési csomag: ez lesz a 2.0, de a funkciólista egyelőre titok. Mostantól naprakészen kapjátok az iDoki árlistát, így már az alkalmazásban tudjátok, hogy mennyibe kerülne a szerviz.

Egyszerűbbé válik a kommentelés, illetve az iPhone-ról történő hozzászólásokat jutalmazni fogjuk a jövőben. Szeretnénk megteremteni az iPhoneHungary közösséget. Így posztoljatok, véleményezzétek a híreket, teszteket, megéri. Gyakran nem töltődtek be rendesen a felhasználók által írt üzenetek a hírek alatt, de az új változatban ezt is sikerült orvosolni.

Végére hagytuk a legfontosabbat, mely nem bugfix, hanem egy teljesen új funkció: az iHungary boltkereső. Ez egy teljesen egyedi rendszer lesz, mely megkönnyítheti a navigálást és a keresést az Apple termékekkel foglalkozó boltok között.  A lényege az, hogy GPS koordináták alapján megmutatja: melyik bolt milyen messze van tőled. Térkép nézetben pedig az összes – a rendszerbe felvitt – magyarországi üzlet látható.

Ha valaki rákattint a kiválasztott boltra, akkor egy egyedi felület jelenik meg, amolyan kis információs adatlap, ahol a legfontosabb információkat lehet megtalálni. Amennyiben az üzlet nyitva van, az iHungary alkalmazásból fel lehet hívni közvetlenül, amennyiben pedig záróra után kerested fel a programban, egyszerűen üzenetet tudsz küldeni, amelyre a következő nyitvatartási napon válaszolnak.

Minden egyes boltról találhatsz egy leírást, így garantáltan megtudod, hogy érdemes-e befáradni oda. Azt mondják: a kép többet mond ezer szónál. Mi is így gondoljuk, így négy darab képet láthatsz az üzletről, mely akár naponta változhat. Sőt, gyorsan áttekintheted az akciókat, így biztosan nem maradsz le a jó vételekről. Készüljetek, mert érkezik jövő héten az eddigi legjobb iPhoneHungary alkalmazás. Az iHungary programot letöltők és velünk játszók között iPod Shuffle-t sorsolunk ki! Részletek hamarosan. Addig is tekintsd meg az alkalmazásunk egyedi oldalát.

(Ha van üzleted, webshopod, s szeretnéd megtudni hogyan kerülhetsz bele a rendszerbe, küldj egy levelet az info/kukac/iphonehungary/pont/hu email címre.)

Figyelem! Ha letöltötted már az iHungary-t korábban, de nem indul el, akkor töröld le és szedd le újra az AppStore-ból. Köszönjük!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!