Mostantól teljes funkcionalitással üzemel az iCloud felhőszolgáltatás

KeleMan 2012.09.14. 17:00 Apple, Egyéb 1 db 1 350

Frissült az Apple iCloud felhőszolgáltatása, mely mostantól elhagyta a “Béta” megjelölést, valamint új funkciókkal is gazdagodott. Az iCloud.com címen elérhető böngészős változat használatához mindössze az Apple ID és a jelszavunk megadására van szükség.

Friss alkalmazásként bekerült az iCloud kínálatába a Notes és a Reminders, azaz a jegyzeteinket és az emlékeztetőinket is tudjuk mostantól menedzselni. Az alkalmazások kinézete egy az egyben az iOS készülékeken megtalálhatóakkal azonos és a gyors szinkronizációnak hála, ha itt veszünk fel és adunk hozzá új adatokat, az pár másodperc elteltével az összes eszközünkön megjelenik.

Újítás még, hogy az e-mail fiókunkban már megjelent a VIP mappa, ahol az általunk kiválasztott fontos emberek leveleit jeleníti meg a rendszer.

Tovább javult még a Find My iPhone szolgáltatása is, ahol egy új funkció is megjelent, ez pedig az úgynevezett “Lost Mode”, azaz az “Elveszett mód”. Ennek segítségével megadhatjuk, hogy amennyiben eltűnik a készülék, akkor annak megtalálója csak egy általunk megadott telefonszámot hívhasson.

Ezen kívül látszik az eszköz töltöttsége is, vagy akár az is, hogy épp töltőre van csatlakoztatva. Természetesen távolról ugyanúgy, ahogy eddig a készülék teljes tartalmát is törölhetjük, vagy figyelmeztető hangot is küldhetünk a készülékre, vagy akár zárolhatjuk is azt egy általunk kiválasztott 4 jegyű kóddal.

Érdekesség még, hogy az Apple a Find My iPhone alkalmazásban és a webes felületen is a Google Maps térképszolgáltatását használja, de várhatóan ez az iOS 6 bemutatásával megváltozik majd az Apple saját térképszolgáltatására.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. James - 2012.09.14. 20:22

    és miért nem lehet, hogy az iphone imei számát hozzákötöm a accountomhoz, és így hiába törli a tartalmát imei miatt megtalálhatná úgy is a lopott telcsit a rendszer
    vagy az UDID alapján

Szólj hozzá Te is!