Nagy a baj: a Sharp miatt csúszhat az új iPhone megjelenése

Helme 2012.09.01. 12:37 Apple, iPhone 4 hozzászólás 1 927

Az már szinte biztos, hogy a Sharp lesz az egyik beszállító, aki szállítani fogja az új iPhone kijelzőket. Ezt maga a Sharp elnöke, Takashi Okuda jelentette be  még a hónap elején. Akkor azt mondta, hogy augusztusban kezdik el a tömeggyártást. Most úgy néz ki, hogy ez nem történt meg, ugyanis valamilyen problémába ütköztek. Komolyan kérdésessé vált ezáltal a szeptemberi iPhone bemutató. Persze konkrét információkat most sem lehet tudni. (Az új iPad készüléknél is ez történt az év elején…)

A Reuters hírügynökség hozta le, – vélhetően a WSJ értesülései alapján – hogy valami nagyon nagy gond lehet a Sharp háza táján, ugyanis még mindig nem indult meg az új iPhone kijelzők gyártása. Ez abban az esetben nem lenne gond, ha decemberben jelentenék be a készülék érkezését, de jelen körülmények között több mint kínos. Piaci értesülések szerint szeptember 21-én már a forgalmazás kezdődne Amerikában, míg a bejelentés kevesebb, mint két hét múlva várható.

A legnagyobb gond az, hogy nem lehet tudni: milyen probléma áll a háttérben. Egyesek azt mondják, hogy a kijelzők gyártási költsége jóval megemelkedett, így az Apple nem nagyon szeretné kifizetni az új árat. Sajnos a forrás ezt nem akarta megerősíteni, ugyanis állítása szerint ez olyan üzleti titok, melynek semmilyen részlete nem szivároghat ki a nyilvánosság felé a megjelenés előtt.

Mint ahogyan az lenni szokott az Apple semmilyen információt nem közölt az üggyel kapcsolatban. Nem is tehetné, hiszen, azzal elárulná a következő generációs modell létét. Kíváncsian várjuk, hogy a részvények mekkorát zuhannak eme hír hatására. Természetesen amint lesz valamilyen új információ, azonnal közölni fogjuk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

4 hozzászólás

 1. iMike - 2012.09.01. 12:56

  Ehh. :)

 2. Kytzer - 2012.09.01. 18:39

  Hol a baj?

 3. Anonim - 2012.09.01. 23:53

  Neeee!:D:D Nemár. Most ne!:D

 4. a.sebi - 2012.09.02. 10:55

  Jahj hagyjuk már a hypeot…..
  Lesz iphone csak max 1 hònapig csak lg kijelzővel, es lesz egy kis készlethiány….majd a sok debil aki sorban áll nem kap uj telefont de karácsonyig meg lesz…..

Szólj hozzá Te is!