Apprító – Bemutatkozott az Appflow, a magyar alkalmazásfejlesztés csúcsa

KeleMan 2012.08.31. 14:49 Apple, Apprító, Programok 2 hozzászólás 1 633

Sok mindenben jók a magyarok, régen is és most is. Az új évezred első 2 évtizedében az alkalmazásfejlesztés az úri hóbort. Persze ezzel mi, felhasználók csak jól járunk. A magyarországi piac azonban jól mutatja az AppFlow készítőinek is a helyzetét. Itthon nincs piac, nincs pénz, egy-két kivételtől eltekintve minőségi alkalmazást készíteni. Pedig fejlesztő bőven akadna. Az elmúlt 4-5 évben új piac született, az Apple iOS eszközökre készült áruháza miatt.

Az Apple eddig már több, mint 5 milliárd dollárt fizetett ki az appok fejlesztőinek. Az Apple is jól jár a maga 30%-os részesedésével, valamint, ha egy program sikeres lesz, úgy a kiadók és az alkalmazás írói is örülhetnek. Persze ehhez mindig kell egy rendkívül jól eltalált ötlet is, vegyük csak az egyik legsikeresebb alkalmazást, az Angry Birds sorozatot. Anno a finn Rovio a csőd szélén állt, amikor is berobbant a köztudatba az elsőgenerációs iPhone. Ekkor a finn cég egy olyan döntést hozott, mely lehetővé tette, hogy az elmúlt években már a Disney-vel versenyezhetnek.

Az ötlet bejött, de nem mindenki ilyen szerencsés. Főleg nem Magyarországon. Az AppFlow alkalmazást készítő srácok szerencsések ugyan, de nem hazánkban. Orosz Bálint, Kapui Ákos és Zöld László július végén hagyták itt Magyarországot, hogy kiköltözhessenek a Szilícium-völgybe, a kaliforniai Redwoodba. Orosz Bálint szerint erre azért is volt szükség, mert az alkalmazásuk, – mely először Windows platformra jelent meg és ott már több, mint 400.000 letöltéssel bizonyított – itthon nem keltette fel egy befektető figyelmét sem. Így meglépték azt, ami rendkívül nehéz volt, de úgy hiszem mégis jól döntöttek.

Az AppFlow program egyik fő funkciója, hogy az AppStore nehézkes keresését felgyorsítja, és az abban való alkalmazások felkutatásának idejét pedig lényegesen lerövidíti. A srácok szerint az AppFlow sokkal komolyabban képviseli az Apple élményt, mint más alkalmazások. Ez az appot letöltve és elindítva azt, rögtön szembe is tűnik. Ennyire gyönyörűen megalkotott és szinte vizuális orgazmust okozó alkalmazással régen volt dolgunk. Tömör gyönyör. Elsőre talán nem tűnik logikusnak, de ahogy megismerjük az alkalmazás felépítését és felfedezzük benne a gyors keresési élményt, a lehetőségeket és a finom, de mégis precíz vonalakat, meg kell állapítsuk, hogy ez az eddigi talán legszebb felhasználói felülettel rendelkező iOS app az AppStore életében.

A benne kereshető és felfedezhető alkalmazások sora pedig egyre csak bővül. Az Apple politikája az, hogy legyen 18-20 darab különböző kategória, melyekben különböző Top 10, Top 25, stb. elrendezés alapján kereshet a felhasználó. Ez így az első időkben mind szép és jó is volt, de úgy, hogy mostanra az AppStore áruházban lévő appok száma átlépte a 600.000-es határt, egyre csak kaotikusabbá válik. Az AppFlow ezt kívánja megváltoztatni úgy, hogy a Twitter modelljét leutánozva  közösséget épít. A közösségben lévő felhasználók aztán egymásnak ajánlhatnak alkalmazásokat.

A közösség tagjait követni is lehet, valamint keresni az általuk ajánlott alkalmazások között. Ha egy alkalmazás elnyeri tetszésünket, úgy azt egyből letölthetjük, vagy saját listánkra is helyezhetjük. Minden app mellé saját emlékeztetőt is társíthatunk. Az alkalmazás ingyenesen tölthető le az AppStore áruházból, melynek használata nem kötött regisztrációhoz, de ha mi magunk is építenénk listákat, úgy egy rövid regisztrációt mindenképp megér.

Gratulálunk a srácoknak, kitűnő alkalmazás lett!

AppFlow - Crowdsourcing App Discovery (AppStore Link) AppFlow – Crowdsourcing App Discovery
Fejlesztő: Distinction Informatikai Szolgaltato Kft.

Besorolás: 4+3.5

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. Zuzu - 2012.09.01. 19:37

    Ezt hívják prérium kategóriás alkalmazásnak :) Meg is látszik a munka gyümölcse.

  2. idioty - 2013.05.01. 09:09

    Tényleg szép, ötletes, de a beharangozó után többet vártam volna. Számomra ez a dizájn nem jön be annyira…

Szólj hozzá Te is!