A Magyar Telekom eladta a frekvenciasávját

Helme 2012.08.29. 17:04 Egyéb, Rövidhírek 0 db 587

A Pro-M Zrt.-t a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország alapította 2005-ben az Egységes Digitális Rádiórendszer (EDR) kiépítésére és üzemeltetésére. Az EDR a 380–400MHz-es frekvenciasávon működő országos mobil rádió hálózat, amelyet a sürgősségi szolgálatok (azaz a rendőrség, a tűzoltóság és a mentőszolgálat) és más közbiztonsági szervek használnak.

Az EDR a TETRA technológián alapul, amely a közbiztonsági szolgálatok mobil rádió kommunikációjának nemzetközileg elfogadott szabványa. A vállalatot most eladja a Magyar Telekom a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-nek,  a közszféra telekommunikációs infrastruktúrájának üzemeltetéséért felelős cégnek, melynek tulajdonosa a magyar állam.

A tranzakciós ár 19,9 milliárd forint, amely magában foglalja a részvényeladást, a Magyar Telekom Pro- M számára nyújtott hiteleit, valamint a Pro-M működőtőke igényét. A tranzakciós ár végső megoszlását a záráskor fogják meghatározni a felek, ennek időpontja várhatóan 2012. augusztus végén lesz.

– iPhoneHungary Rövidhírek –

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!