Apple “Command” billentyűs mintájú gabonakör jelent meg Angliában

KeleMan 2012.08.17. 12:56 Apple, Egyéb 8 hozzászólás 1 731

Egy érdekes gabonakör jelent meg múlt héten Cheesefoot Head-nél, A Hampshire megyei Winchester közelében, Dél-Angliában. A gabonakörben található ábra egy végtelen formációt mutat, mely nagyban hasonlít a Mac gépeken használatos Command billentyűn található parancs szimbólumra, melyet az elmúlt 30 évben használ az Apple. Mondhatnánk, hogy napi bulvár, pedig egyáltalán nem annak szánjuk.

Cheesefoot Head történelméről annyit érdemes tudni, hogy a második világháborúban a D-nap előtt, itt állomásoztak Eisenhower tábornok amerikai csapatai, mielőtt megkezdték volna a partraszállást. 1981-től pedig rendkívül nagy számban jelentek meg ezen a területen különböző, rendkívül érdekes mintázatú gabonakörök. Ez a hely ad otthont többek között annak a természetvédelmi területnek is (SSSI – Site of Special Scientific Interest) Angliában, ahol különleges tudományos érdeklődésre számíthatunk, hiszen a hely telis-tele van olyan növényzettel és élővilággal, mely a világ többi részén nem fordul elő.

Ilyen a rendkívül különleges, ember alakú orchidea is (Orchis anthropophora), mely nyáron virágzik és pár napra rá, már el is hervad. Az érdekessége, hogy a virágjai emberi alakokat mintáznak. Visszatérve a gabonakörre, azt 2012. augusztus 9-én fedezték fel az A272-es út mellett. Szerintetek ki, vagy mi alkothatta ezen kukoricaföldbe készült gabonakört, mely mintázata formailag az Apple jegyeit is magában hordozza, figyelembe véve azt a tényt, hogy ennél jóval érdekesebb és bonyolultabb formájú és mintázatú gabonakörök is megjelentek már. Ilyen volt például 2001-ben egy 240 méteres és összesen 409 db kört ábrázoló, szintén Angliában megjelent gabonakör.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

8 hozzászólás

 1. Qpack - 2012.08.17. 13:33

  Azzal, hogy azt mondom, hogy emberek csinálták, szerintem nem árulok el túl sokat :)

  • Qpack - 2012.08.17. 13:37

   Megszerkesztették az útvonalat, betolták GPS-be, nyomtak egy OK-ot és a gép tette is a dolgát :)

   • KeleMan - 2012.08.17. 14:37

    De milyen gép?

    • Qpack - 2012.08.17. 22:24

     Ezt az Apple Commandos gabonakörös dolgot egy “mezei” aratógéppel, kombájnnal. A mai aratógépekben csak azért kell benne ülni, ha esetleg valami balul sülne el, még kormányoznod sem kell (ha mégse, akkor ott a GPS és sípol, ha letérsz az útvonalról). Ennél pl. látszik, hogy először a nagy kört csinálták, óramutató járásával megegyezően, aztán vízszintesen és függőlegesen is lenyírták, hogy csak az a négyszög maradjon, amiben a formáció van, majd az egyik nyomvonalon bement, és mivel ez végtelen formáció, ott ki is jött, ahol bejött.

     A 2. képet, ha jobban megnézed, nem szabályos a forma, úgyhogy ezt is csak emberek csinálhatták (UFO-k itt is kilőve) :)
     Kimentek a közepére, vágófejet leengedték, beforgatták a kormányt, ráléptek a gázra, és kész is volt a belső kör körívje aztán a belsejét körkörösen lenyírták, továbbmentek másik körív, és így tovább… :)

 2. Anonim - 2012.08.17. 16:06

  “Egy érdekes gabonakör jelent meg”

  Józsi bácsi, Jelen esetben mondjuk lehet Aunt Paul, tervezőgrafikusnak készült de nem vették fel az egyetemre, ezért traktor mögé ült. A szombat délutáni teázás után meg unaloműzésként megcsinálta ezt.

  • Anonim - 2012.08.17. 16:07

   Vagy az “Aunt” női kötés? Mindegy a lényeg legyen meg. Előbb írtam mint gondolkodtam.

 3. Csancsi - 2012.08.18. 10:59

  Na lehet hogy az ufók is Macet használnak? :D

 4. Blabla - 2013.01.31. 18:43

  Az lehet hogy emberek csinálták de az biztos hogy nem egy aratogéppel :) ennyire részletesen ugyanmár ..
  Hol ment volna be és hol jött ki ? én nem látok semmit körulötte … meg a keréknyomokat is kellene látni akkor nem ?

Szólj hozzá Te is!