i-FlashDrive – Egy újabb remek kiegészítő az Apple cuccaidhoz

KeleMan 2012.08.01. 12:34 Apple, Kiegészítők 7 hozzászólás 2 640

Már párszor említettem, hogy megbántam, hogy az új iPad készülékből nem a 64GB-os, csupán a 32GB-os változatot vásároltam. Szeretek egy helyen tudni mindent, de egyszerűen a 32GB nem elég. Mindig azon kell gondolkozzam, hogy mit töröljek, ha valami újat szeretnék rátenni, mert programokból mindig akad valami, amit ki kell próbálni. Sajnos azonban a zenék és filmek mellett, nem igen akad felesleges tárhely.

Szerencsére időközben megtaláltam a megoldást és elmondhatom, hogy végre megszűntek a tárhely problémák. A kulcs a PhotoFast i-FlashDrive eszköze, melyből 8GB, 16GB és 32GB-os kiszerelés vásárolható. Én egyelőre a 8GB-os változatot próbáltam ki és kellemesen csalódtam benne. Az eszköz egyik vége a szabványos USB csatlakozó, mellyel Mac vagy PC gépeinkről tehetjük rá a kívánt adatokat. A másik vége pedig egy 30 tűs, az iOS eszközökkel kompatibilis csatoló.

Az elképzelésem a használatra vonatkozóan az volt, hogy a zenéim és videóim átpakolom a meghajtóra, hiszen ezeket általában utazás közben, Budapest-Szeged között ingázva használom. A filmekből általában egyet-kettőt tárolok az iPaden, de a zenék jó 6 GB-ot foglaltak eddig mind az iPhone, mind pedig az iPad táblán. Mivel zenét is főleg csak utazás közben hallgatok, így kézenfekvő volt, hogy a fájlokat átteszem az i-FlashDrive-ra, a felszabadult helyre pedig újabb programokat telepítek.

Bejött az elképzelésem. Kiválóan működik ezen megoldás. A videók és zenék mellett természetesen képeket és dokumentumokat is tárolhatunk az eszközön, sőt az AppStore áruházban egy ingyenes alkalmazás is letölthető hozzá, mellyel a fájlokat tudjuk menedzselni. Külön kiemelendő, hogy a programban van beépített Dropbox támogatás is, valamint lehetőséget kínál a Kontaktjaink szinkronizálására is, mellyel így egy biztonsági mentés is készíthető a 20 grammos meghajtóra.

Az i-FlashDrive kompatibilis az OS X, a Windows XP és a Windows 7-es operációs rendszerekkel, használatához pedig az iPhone, iPod touch vagy épp az iPad készülékünkön legalább iOS 5-ös rendszerre van szükség. Amivel viszont nem voltam kibékülve az az írási sebesség. Mac vagy PC gépről egy 2GB-os videófájl átküldése több, mint 5 percig tartott. A leírás szerint egyébként az átviteli sebesség az USB-n keresztül 10 MB másodpercenként, illetve 100 KB/s amennyiben iOS eszközre csatlakoztatjuk. Az olvasással és annak sebességével már nem volt probléma, egy-egy nagyobb méretű videónál ugyan gondolkozott picit az iPad, de a pár megabájtos zenékkel egyáltalán nem volt gondja, pár másodperc alatt megnyitotta azt. Amikor pedig használatban volt az eszköz még halvány, kék színű led is derengett rajta.

A 8GB, 16GB és 32GB-os változat rendre bruttó 24.000, 33.000 és 49.500 forintért kapható az iDoki szervizében. Én a magam részéről teljesen elégedett vagyok vele. Akinek hasonló tárhely problémái vannak, mint nekem, azok számára tökéletes választás lehet.

PhotoFast LIFE (AppStore Link) PhotoFast LIFE
Fejlesztő: i-FlashDrive Inc.

Besorolás: 4+

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

7 hozzászólás

 1. gercsi - 2012.08.01. 12:46

  mi ennek a backup proginak a neve? :)

 2. Gábor - 2012.08.02. 08:45

  Kiváló, hiánypótló, erre várt már szerintem mindenki, aki csak a kisebb tárkapacitású i-terméket engedheti meg magának. Bár nem mondható olcsónak, de mindenképpen megéri összespórolni a rá valót. Igaz, még kézben nem láttam, de nekem kicsit “bunfordinak” tűnik. Isten őrizz, hogy fikázzam, csak lyen árért már behúzható csatlakozókat, a gép aljáról kevésbé kilógó kialakítást várnék, természetesen fekete és fehér színben, hogy igazodjon az iPhone, vagy iPad színéhez. Ha ezeket megoldja a gyártó, akkor az árához méltó, Apple színvonalú termék lesz belőle.

 3. gercsi - 2012.08.03. 13:14

  ohh de gyökér vagyok azthittem az csak a készülék neve :DD köszi :)

 4. SDaniel55 - 2012.08.06. 09:03

  Hol lehet megvenni?

  • KeleMan - 2012.08.06. 10:56

   i-doki.com – Személyesen az iDoki szervizében. Illetve telefonon tudsz érdeklődni, hogy szállítanak-e ahova kéred! Én úgy tudom igen.

 5. SDaniel55 - 2012.08.06. 12:56

  És neten keresztül is lehet? Vidéken lakom, így személyesen nem tudom megvenni.

Szólj hozzá Te is!