Az Apple szerverei jól bírták a hatalmas rohamot!

KeleMan 2012.07.29. 19:17 Apple, iTunes 0 db 433

Nem tartott sokáig, mindösszesen pár percre volt szükség, hogy az Apple legújabb OS X 10.8-as Mountain Lion operációs rendszere a Mac App Store első helyére tornássz fel magát. Magyarországon is hasonló a helyzet, sőt az analitikánk szerint bár jelenleg még a sima oroszlán vezet, egyre többen böngésztek bennünket az új operációs rendszer alól.

A az OS X 10.8-as rendszer kiadása után az Apple szerverei már közel hatszor jobban voltak terhelve, mint pár órával előtte. Szerencsére ettől függetlenül pár kisebb fennakadáson kívül mindenki sikeresen le tudta tölteni az új rendszert. Egy átlagos napon amúgy közel 46 millió darab letöltést regisztrálnak az App Store áruházból, és ebben még nincsenek benne a könyvek, zenék és filmek letöltései.

A Sandvine elemzőcég szerint, akik főleg hálózati monitorozással foglalkoznak, kiadtak egy grafikont is, mely 2012. július 25-i adatot mutat, mikor is az Apple a hegyi oroszlánt kiadta. Persze ebben nem csak az új OS X 10.8 van benne, hiszen több új alkalmazást is frissített az Apple, de jól látható, hogy mennyien is használják az online áruházat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!