Az Apple 356 millió dollárért biztonságtechnikai céget vásárolt

KeleMan 2012.07.28. 20:59 Apple, Egyéb 1 db 532

A Reuters jelentése szerint az Apple megvásárolta az AuthenTec nevű biztonságtechnikai céget. Az almás cég eddig is vásárolt kisebb-nagyobb vállalatokat, de ezek ára általában 50-100 millió dollár alatti tranzakciók voltak. Éppen ezért fontos megjegyezni, hogy most egy lényegesen nagyobb, majdnem fél milliárd dolláros kiadást hajtottak végre.

Az AuthenTec céget 356 millió dollárért vásárolták meg, melynek során az Apple különböző szabadalmakhoz is hozzájutott. Az AuthenTec főleg ujjlenyomat azonosító chipeket készített eddig, valamint volt már kapcsolatuk a Samsung csapatával is. Az elmúlt hónapokban elterjedtek azon pletykák, hogy az Apple lassan, de biztosan tervezi meg a mobilfizetési rendszerének a kialakítását, mellyel le kívánja majd igázni a konkurens megoldásokat.

Az AuthenTec segítségével pedig biztosíthatja a megfelelő és biztonságos fizetési formák kialakítását. Felmerültek persze olyan pletykák is, hogy az AuthenTec megoldása már a következő generációs iPhone készülékben is debütálhat, főleg, hogy az iOS 6 egyik újdonsága a Passbook alkalmazás, már lehet, hogy az új mobilfizetési forma egyik alapja lesz.

Persze ezek után senki ne várjon ujjlenyomat alapú azonosítási rendszert az iPhone készülékben, a 4 jegyű kódra mindenképp szükség lesz. Az azonban elképzelhető, hogy a fizetéshez például egy biometrikus szenzort épít majd az Apple a telefonokba, mellyel biztonságossá válik a vásárlás.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Anonim - 2012.07.28. 23:42

    Mi az a biometrikus szenzor?

Szólj hozzá Te is!