Samsung vs Apple – A bíró mindkét félre lesújtott

KeleMan 2012.07.19. 18:11 Apple, iPad 0 db 610

Sokat vesztett presztízséből a Samsung, de még nagyobbat bukott az Apple azt követően, hogy az Egyesült Királyságban Colin Briss bíró 2012. július 9-én döntést hozott az Apple iPad és a Samsung tábláival kapcsolatos kérdésekben. A Bloomberg jelentése szerint a bíró kötelezte az Apple-t, hogy fél éven keresztül a honlapján és az újságokban olyan hirdetéseket tegyenek közzé, melyek szerint a Samsung nem másolta az Apple táblagépének dizájnját. A hirdetések költségeit természetesen az Apple kell, hogy állja.

Az Apple jogi képviselője, Richard Hacon elmondta, hogy egyik fél sem szereti a másik rivális céget megemlíteni (reklámozni) a honlapján.

No company likes to refer to a rival on its website.

Szerencsére az Apple számára ez csupán helyi ügy, így csak az Egyesült Királyságban kell majd büntetésként a honlapján és a helyi lapokban megjelenjen a Samsung-ot dicsőítő hirdetés és bocsánatkérés.

Persze a Samsung is megkapta a magáét, ugyanis Briss bíró keményen kritizálta a dél-koreaiak tábláját. Szerinte ugyanis az iPad-re azért is nem hasonlíthatnak a Samsung eszközei, mert azok gagyik! Egészen pontosan a bíró úgy fogalmazott, hogy “not as cool”, azaz nem elég kúlak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!