Már megint az iPad mini – Megérkeztek a pletykák

KeleMan 2012.07.03. 19:36 Apple, Egyéb, iPad, Pletykák 2 hozzászólás 1 023

Múlt héten a Google megtartotta a Google I/O fejlesztői konferenciáját, melyen debütált a Google Nexus 7 nevű új táblagép is. Bár sokan azt mondják, hogy a Google a Nexus 7-el inkább az Amazon Kindle Fire táblagépnek kíván nekimenni, azért valljuk be az Apple iPad táblagépét is megszorongathatja az erős hardverével és az árképzésével. Már akkor jeleztem, hogy szinte biztos, hogy eltelik egy hét és megérkeznek az iPad mini táblagépről szóló pletykák is.

Közben volt egy olyan pletyka is, mely szerint az Apple új iPad modellt fog majd kiadni, de nem a miniről lenne szó, hanem a harmadik generációs modell egy áttervezett, vékonyabb kialakítású, IGZO kijelzővel szerelt változatáról. Most úgy tűnik a kettőt kombinálták a “szakemberek”.

És akkor jöjjenek a pletykák. A Padgadget.com szerint a Pacific Crest egyik elemzője, bizonyos Andy Hargreaves szerint hamarosan érkezni fog egy 7,85″-es 8GB-os háttértárral ellátott iPad mini táblagép az Apple részéről 299$-os áron valamikor a negyedik negyedévben. Hargreaves rámutatott arra is, hogy várhatóan az új kisebb táblagép a mostani új iPad piacának mintegy 25%-át fogja kannibalizálni, ami még elfogadható érték az Apple-nek. Andy szerint érkezni fog egy 16GB-os változat is 399$-os áron, mellyel az Apple a jelenlegi iPad 2-es táblagép piacát kívánja majd kiváltani. Becslése szerint az Apple várhatóan 10 millió darab 7,85″-es iPad mini készüléket fog eladni 2012 utolsó hónapjaiban, míg 2013-ban már 35,2 millió eszközt.

“We estimate that Apple will sell 10 million 7.85” iPads in FQ1 (December 2012) and 35.2 million units in all of 2013. Based on estimated component order volume, we believe our iPad Mini unit estimates are well within Apple’s production capacity.”

A másik pletyka már a sokkal hitelesebb Cult of Mac tollából érkezett. Ők odáig mennek, hogy elmondják, egészen addig, amíg Tim Cook nem fog felmenni a cupertinói főhadiszállás tetejére és nem fogja elordítania magát, hogy “Soha nem fogunk iPad mini táblagépet készíteni!” addig érkezni fognak a kisebb táblagépről szóló pletykák.

És érkeznek is. Állítólag nem lesz semmilyen átalakított új iPad készülék, mivel a Sharp IGZO kijelzője az októberben bemutatásra kerülő új iPad mini készülékben fog majd debütálni. A kezdőára a 8GB-os változatnak 249$ lesz, míg a 16GB-os verzió 299$-ba kerül majd.

Az Apple ezzel teljes mértékben ellenfelet állít majd az új Google Nexus 7 és a hamarosan érkező Amazon Kindle Fire 2 táblagépnek. És ami a legjobb, hogy az Apple nem fog visszalépni a régebbi 1024×768-as felbontású megjelenítőkhöz, hanem az új iPad mini készülékben is 2048×1536 pixel felbontású megjelenítőket pakolnak majd. Egyrészt a Retina miatt, másrészt így a kijelző felbontásának pixelsűrűsége a közel 8″-es készüléken 330 körül alakulna, mely közel azonos érték lenne, mint az iPhone 4/4S készülékekben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. SocialKiller - 2012.07.03. 21:54

    Szerintem a mostani ipad-ek úgy tökéletesek, ahogy vannak….

  2. a.sebi - 2012.07.03. 23:55

    Ez faszság…a new ipaden is már sokkal kevesebb haszna maradt az apple nek….mi lesz ha ilyen felbontást tesznek egy 7.x colos kijelzőbe….lehetetlen…az apple ennél több profitot akar ezen marad kb 22 usd…….régi felbontás gyenge kamera…mondjuk 2 mpx 8 gb 3g hiány…még oké de többet ne várjunk……

Szólj hozzá Te is!